Les obres de l’espai sociocultural a l’entorn del pavelló començaran el proper mes de novembre

La construcció de la pista esportiva s’iniciarà al gener i la previsió és que ambdues actuacions acabin a l’abril

La comissió de seguiment dels projectes vinculats als pressupostos participatius es va reunir dimecres
Premsa Ajuntament

Les obres de l'espai sociocultural a l'entorn del pavelló municipal Miquel Poblet s'iniciaran al novembre i la pista multiesportiva al mes de gener amb la previsió que les obres finalitzin a l'abril. Així ho ha anunciat el govern aquesta setmana a la comissió de seguiment dels pressupostos participatius, integrada per regidors i representants de les entitats que van presentar la proposta guanyadora i que es va reunir dimecres amb la presència del president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere (Círculo) i el regidor d'Esports, Salvador Serratosa ERC), a més de tècnics municipals i representants dels Castellers, la colla de Gegants i de l’Associació Esportiva Escolar Korfbal Montserrat Miró.

El consistori va decidir a principi d'any proposar a la comissió millorar les dues propostes presentades dividint en dues fases la seva construcció. Així l'espai cultural, que tindrà un cost de 230.000 € es farà amb una partida dels pressupostos del 2017 i la construcció de la pista esportiva, valorada en 286.000 euros, constará a l'exercici econòmic del 2018. "La decisió de separar la construcció dels dos equipaments permetrà millorar els projectes i donar resposta a les necessitats de les entitats", va dir Sánchez. L'edil també va explicar que l'Ajuntament ha adjudicat a l'empresa SEROM, mitjantçant procediment negociat, la construcció de l'espai cultural, després que el concurs obert per a la seva licitació quedés desert.

 

Característiques

La sala polivalent, amb un espai de 144 m2, tindrà forma de prisma truncat i una alçada interior màxima d'11 metres i estarà coronada en el seu punt més elevat per una lluerna per on entrarà la llum natural. El recinte tindrà un acabat ceràmic els primers tres metres i la part superior estarà folrada amb xapa, seguint una estètica industrial. L'equipament inclourà un espai diàfan per acollir qualsevol tipus d'activitat, a més d'un magatzem i un lavabo. A l'exterior de l'equipament també s'instal·laran tres elements de calistènia per fer exercicis físics i, en un futur, es podria instal·lar un rocòdrom. L'estructura, que s’ubicarà a l’espai existent darrera del pavelló Miquel Poblet –entre els carrers Barcelona, Girona i Tarragona–, estarà destinada a entitats culturals que tinguin la necessitat d'un espai de grans dimensions per assajar. 

Pel que fa a la pista esportiva, la previsió és que les obres durin tres mesos, segons va indicar Serratosa. El projecte preveu la construcció d'una pista multiesport de bàsquet, futbol sala i korball de 40 x 20 metres i d'altres tres transversals per a la pràctica de mini bàsquet. La intervenció també inclou la il·luminació de la zona, el trasllat de l'actual estació transformadora elèctrica i la creació d'armaris de magatzem i zona de banquetes. "L'actuació es farà preveient la possibilitat que en un futur es pugui cobrir i integrar dintre del pavelló Miquel Poblet", va dir l'edil.

Seccions:

Deixa un comentari