Un estudi de la Plataforma Antiincineració conclou que cinc empreses contaminen més que tots els vehicles de Catalunya

Les instal·lacions són les cimenteres de Montcada, Sant Vicenç dels Horts, Santa Margarida i els Monjos i Alcanar, a més de la planta de valorització de Sant Adrià

El Turó, darrera de la cimentera Lafarge
Silvia Díaz
La planta de LafargeHolcim, a Can Sant Joan

Segons un estudi de la Plataforma Antiincineració de Montcada, cinc empreses que es dediquen a la valorització de residus contaminen més que tots els vehicles de Catalunya. Entre les instal·lacions que emeten més dioxid de carboni (CO2) a l’atmosfera es troben les cimenteres de Montcada, Sant Vicenç dels Horts, Santa Margarida i els Monjos i Alcanar, a més de la planta de valorització energètica de Sant Adrià del Besòs. El 2016, les cinc instal·lacions van generar un total de 3.556 milions de kg de CO2, unes dades recollides al Registre Estatal d’Emissions i Fonts Contaminants del govern estatal. La fàbrica que Lafarge Holcim té a Can Sant Joan va produir 328 milions de Kg de dioxid de carboni. Pel que fa a les emissions anuals dels vehicles recollides a l’Anuari Estadístic de Catalunya, la xifra va ser de 3.368 milions de kg a tot el territori català.

 

En un comunicat, l’entitat proposa el tancament total o parcial d’aquestes empreses “per solucionar de forma ràpida i eficaç les emissions de diòxid de carboni, més que el control dels vehicles que circulen per Barcelona. L’entitat critica les mesures de control sobre els vehicles de gasoil i els més antics per restringir el seu ús. Tot i que és important anar reduint les emissions dels cotxes, creiem que les mesures responen més a una necessitat de la indústria automobilística que a la implementació de mesures reals per reduir la contaminació”, afirma l’entitat en el document.

 

D’altra banda, una delegació de la Plataforma Antiincineració de Montcada, formada per una dotzena de persones, participarà a la trobada de la Coordinadora estatal de Plataformes Antiincineradores, que tindrà lloc els dies 12 i 13 d’octubre a Ponferrada (Lleó).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari