L’Ajuntament pacta amb el Ministeri de Foment i Adif el calendari de les reunions tècniques per avançar en el soterrament

Una delegació local s’ha entrevistat a Madrid amb la presidenta d’Adif i el secretari general d’Infraestructures

La comissió tècnica i política del soterrament s'ha reunit aquest dimecres a Madrid
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament de Montcada ha arrencat el compromís del Ministeri de Foment i d’Adif de dur a terme durant els mesos d’octubre i novembre les reunions tècniques amb les administracions implicades en el soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi per tal d’avançar en la redacció de l’estudi informatiu i el projecte bàsic de la infraestructura. La calendarització de les trobades ha estat l’acord més important de la reunió de la comissió tècnica i política del soterrament que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a les dependències de Foment, a la qual han assistit una delegació local -formada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EuiA); el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC); i una representant de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), Anna Solano-, la presidenta d’Adif, Isabel Pardo; el secretari d’estat d’Infraestructures, Juan Izquierdo; i integrants de la resta d'administracions implicades en el projecte com la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l’agència Barcelona Regional.

 

Els representants municipals han valorat positivament la trobada, tot i que han lamentat que el canvi de govern a l’Estat ha ralentitzat la redacció dels projectes. “Sortim de la reunió amb una sensació agredolça, perquè han reiterat el compromís polític amb el soterrament però, durant els últims quatre mesos, s’ha anat treballant, tot i que no al ritme que s’esperava”, ha comentat Campos, qui ha expressat que el consistori “fiscalitzarà totes les accions perquè el soterrament sigui una realitat dins els terminis pactats”. En aquest sentit, també s’ha manifestat Sánchez, qui ha afegit que l’Ajuntament “liderarà i estarà a sobre del projecte, perquè la ciutat mereix un tracte singular i el soterrament no pot tirar enrera”. Per la seva banda, Solano ha explicat que Adif i Foment han assegurat que “el soterrament és una prioritat i que no tenen previsió que s’endarrereixi la seva execució”, mantenint la data de l’inici de les obres en el primer trimestre del 2020. La comissió tècnica i política s’ha compromès a reunir-se novament abans de final d’any.

 

D’altra banda, la delegació local s’ha entrevistat a la tarda amb els portaveus de la comissió de Foment al Congrés dels Diputats. Els representants municipals han traslladat als diputats la importància de la infraestructura per al municipi i els han convidat a participar a la jornada que tindrà lloc el 5 de novembre sobre la reivindicació històrica de la ciutat. Els portaveus han mostrat el seu suport al soterrament i s’han compromès a fer-lo realitat independentment del color polític del Govern Estatal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari