Comença la rehabilitació de les escales del Putxet amb finançament de la Llei de barris

L’actuació forma part del Pla Integral de la Muntanyeta i la previsió és que les obres acabin a final d’any

Imatge de les escales que seran rehabilitades
Premsa Ajuntament

Les obres per dignificar les escales del passatge del Putxet, a Can Sant Joan, que a hores d'ara es troben força degradades, es posen en marxa aquest dilluns i la previsió és que l'actuació acabi a final d'any. Aquesta infraestructura està situada entre la plaça Bosc i el mirador de les Cultures, però el tram que s'arranja ara arriba fins al carrer Bosc. Mentre durin els treballs, les escales es tallaran al pas del veïnat del barri. Les persones que viuen a la dotzena d'habitatges situats al llarg de les escales, podran entrar al seu domicili, però en funció del tram sobre el qual s'hi estigui treballant, hi hauran d'accedir des dels  carrers Bosc i Diagonal.

L'actuació consisteix a fer una escala nova que ocupi tota l'amplada de l'espai on està construïda, eliminant-ne l'actual rampa, per tal d'aconseguir esglaons més amples. Es col·locaran baranes a banda i banda, il·luminació per bombetes led, un replà per a cadascun dels habitatges que hi ha al llarg del tram d'escales –algunes entrades estan situades actualment a l'alçada dels esglaons i comporten dificultats de mobilitat– i se soterraran les línies elèctriques. El fet que les escales convisquin amb els accessos a habitatges provoca que l'obra sigui força complexa. La intervenció l’executarà l'empresa Cosplaan, per un import de 115.000 euros (IVA inclòs).

La millora de les escales del passatge del Putxet forma part de les actuacions previstes a la Muntanyeta de Can Sant Joan mitjançant la Llei de barris que acaba oficialment el 31 de desembre i en el marc de la qual s’hi han invertit al sector 3,5 milions d’euros des del 2008, 800.000 euros dels quals, en l’actual exercici. El cost l’han sufragat a part iguals l’Ajuntament i la Generalitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari