Cs, la CUP i Ballesta, crítics amb el govern per haver convocat el Ple d’ordenances sense cap suport de l’oposició

Ciutadans insta l’executiu a fixar una reunió urgent si realment té la intenció de desbloquejar la situació

Ana Ballesta, regidora de Círculo en l'oposició
laveu.cat
Josep Galván, portaveu de la CUP
Gerbolés, primer per la dreta, acompanyat de membres de l'executiva de Cs, aquest divendres al despatx del consistori

Primeres reaccions de l’oposició després del Ple extraordinari per a l’aprovació de les ordenances municipals fet ahir, en què cap grup va argumentar el seu vot en contra. Ciutadans, amb tres regidors al Ple de l’Ajuntament, ha instat el govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo– a convocar una reunió la setmana vinent amb el seu grup si realment té intenció de desbloquejar l’aprovació de les ordenances municipals del 2019.

Ahir no vam donar cap explicació perquè ens sembla una irresponsabilitat i una vergonya convocar aquest Ple estant en minoria sense haver consensuat prèviament el suport de cap grup”, ha manifestat el portaveu de Cs, David Gerbolés. L’edil avui sí ha explicat que la seva formació, que ha donat suport els darrers tres anys al govern per a l’aprovació dels comptes municipals, està “farta d’incompliments”. “Fa més de dos mesos que no es convoca la comissió de seguiment sobre l’execució del pressupost del 2018 que vam pactar; no sabem si s’han fet les inversions compromeses, tampoc s’han interessat a saber les nostres propostes per a les ordenances, lamenta Gerbolés. Per al portaveu de Cs, voler culpar l’oposició del bloqueig que viu el govern i d’actuar de forma partidista és inacceptable: “Aquí l’únic irresponsable és l’executiu i, principalment, l’alcaldessa; són ells els que ahir van escenificar l’inici de la campanya electoral”.

Gerbolés lamenta que l’executiu vulgui “ficar en el mateix sac” tots els grups de l’oposició oblidant els acords a què ha arribat amb Cs: “Han confós la predisposició que hem demostrat per garantir la governabilitat amb un xec en blanc i nosaltres no ho som, volem que el govern compleixi els compromisos adquirits”.

 

Posicionament de la CUP

El regidor cupaire, Josep Galván, tampoc no entén perquè el govern no ha negociat en profunditat les ordenances amb l’oposició per tal de garantir el suport necessari per a la seva aprovació. La CUP reconeix haver fet aportacions al document, entre d’altres, la de gravar amb alguna taxa la tinença de pisos i solars buits o la rebaixa dràstica dels preus d'accés a les instal·lacions culturals i esportives, però fins la nit anterior al Ple no va rebre la resposta de l’executiu, que va ser en sentit negatiu. “A la CUP funcionem de forma assambleària i no hem tingut temps material de poder tractar el tema, per això la nostra intervenció al Ple es va limitar a dir no, sense argumentar el nostre posicionament, ha dit.

Tres dies després del Ple i, un cop feta l'assemblea corresponent, la CUP ha fet un comunicat argumentant el sentit del seu vot. D'una banda, considera que en matèria econòmica el govern manté una línia continuista respecte l'anterior mandat i "no ha fet cap gir cap a l'esquerra". Tampoc troba de rebut que no s'hagin acceptat cap de les seves propostes i, finalment, lamenta que el govern "hagi ficat en el mateix sac" tota l'oposició quan la CUP sí va negociar i va fer aportacions al document inicial.

 

Ana Ballesta també vota en contra

La regidora de Círculo a l’oposició, Ana Ballesta, ha explicat a través de les xarxes socials que el seu rebuig a la proposta d’ordenances ve motivat per la “falta de preparació i la incapacitat d’arribar a consensos” de l’executiu a qui també acusa de governar “d’esquenes al poble i als seus representants polítics”. L’edil ha afegit que convocar el Ple sense tenir suports i carregar després contra l’oposició “com a forma d’inici de la campanya electoral” és una mostra de “prepotència i una irresponsabilitat” i ha convidat l’executiu a fer autocrítica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari