Omplim anuncia la propera construcció d’un edifici ecològicament eficient

La promotora respon a la tipologia ‘low-profit’, de lucre limitat, i destina el 30% dels seus beneficis anuals a polítiques socials

Jordi Casajoana, a l'Auditori, durant la presentació de la promoció que Omplim farà a Mas Duran
Pilar Abián

La promotora Omplim va presentar ahir a l’Auditori el projecte #Montcada005, una promoció de 26 habitatges, de dues, tres i quatre habitacions, que farà al carrer Picasso de Mas Duran. La previsió és que les obres comencin al segon trimestre de l’any vinent i finalitzin entre el 3r o 4t trimestre del 2020. La particularitat del projecte rau, d’una banda, en què l’edifici es farà d’acord amb una arquitectura ecològicament eficient per garantir que tingui el mínim impacte mediambiental, tant durant el procés de construcció com durant la seva vida útil. I de l’altra, en el fet que Omplim és una empresa low-profit –de lucre limitat– i potencia els criteris socials, la sostenibilitat i la responsabilitat en la selecció dels materials, proveïdors i treballadors dedicant un 30% del resultat anual a polítiques socials i el 20%, a laborals. La promotora compta amb l’etiqueta de societat Responsable, que acredita el seu compromís social i ambiental i està en procés d’obtenir la de Bcorp que tenen actualment una cinquantena d’empreses de l’Estat – com ara Triodos Bank, Veritas o HolaLuz– i que identifica firmes que tenen un impacte positiu en la societat.

Aquesta és la segona promoció d'Omplim que només té un any i mig de vida i que ha iniciat la seva primera construcció a Cardedeu.

 

Incidència al municipi

Segons va assenyalar el responsable d’Omplim, Jordi Casajoana, la col·laboració amb l’Ajuntament és “imprescindible” per determinar a quines accions socials es destinarà el 30% dels guanys que obtingui l’empresa mentre treballi al municipi. “L’administració local és la que coneix millor quines són les necessitats; a partir d’aquí, consultem el nostre consell assessor i els compradors dels nostres pisos perquè també opinin sobre en quin dels dos o tres projectes que ens presenti l’administració volen que invertim els diners”, ha explicat Casajoana. Pel que fa al preu dels habitatges la promotora assenyala que encara no estan fixats però que seran els que marca el mercat. “La sostenibilitat i la gestió social no poden generar un sobrecost, ha assenyalat Casajoana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari