La fuita de fuel detectada a la llera del Besòs provenia de Lafarge

L’Ajuntament qualifica els fets de ‘molt greus’, mentre la cimentera anuncia que ja ha iniciat els treballs de reparació de la canonada avariada

Imatge de l'abocament de fuel que es va detectar a la llera a principi de novembre
Observatori Medi Ambient
Fuita de fuel registrada al novembre a la llera del Besòs

Les tres fuites de fuel detectades a la llera del Besòs al mes de juny i els passats 2 i 16 de novembre a l’alçada del barri de Can Sant Joan provenien de Lafarge. Així ho han constatat els tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ahir van fer una inspecció a la cimentera en el marc de la investigació iniciada a petició del consistori per esbrinar l’origen dels abocaments denunciats per l'AV Can Sant Joan i pel col·lectiu Observatori del Territori i del Medi Ambient.

Segons ha explicat Lafarge en un comunicat, tan bon punt ha conegut la fuita existent en la canonada del sistema de descàrrega de fuel, ha creat una comissió interna de treball per fer iniciar la reparació del col·lector i per netejar el clavegueram de la fàbrica. També s’ha posat a disposició de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de l’AMB per rentar la xarxa pública i la llera del riu afectades pels abocaments i per col·laborar en les tasques que ambdós organismes considerin oportunes.

 

Demanda de sancions

L’Ajuntament, per la seva banda, ha qualificat els fets de "molt greus" i ha anunciat que exigirà a la Generalitat, l’ACA i l’AMB que iniciïn els expedients sancionadors que corresponguin contra l’empresa i l’obliguin a netejar la llera i el clavegueram públic. "Nosaltres no tenim competència per sancionar en un cas com aquest, per això exigirem a les administracions que sí la tenen que actuïn, facin les inspeccions que calgui i obliguin la cimentera a complir les normatives", ha dit l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA). L’edil ha afegit que el consistori també està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals contra Lafarge.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari