Nogueras: ‘Ara la independència i la República són més necessàries que mai’

La diputada i vicepresidenta del PDeCAT demana a Montcada que es mantingui la confiança en els líders sobiranistes

Míriam Nogueras, al centre de la imatge, acompanyada d'Amèlia Morral, presidenta del PDeCAT a Montcada, i de la regidora del partit Montse Sánchez
Pilar Abián

Míriam Nogueras, diputada al Congrés i vicepresidenta del PDeCAT, va ser ahir a Montcada per participar en una xerrada col·loqui organitzada per JuntsxMontcada amb el títol ‘Independència sí o sí’. Acabada d’arribar de Lledoners, on hi va cada dilluns a reunir-se amb els líders sobiranistes empresonats, Nogueras va explicar el motius pels quals Jordi Turull i Jordi Sánchez, van iniciar diumenge una vaga de fam a la qual també s’acaben de sumar Joaquim Forn i Josep Rull. Volen denunciar el “bloqueig” del Tribunal Constitucional (TC) als seus recursos que evita que puguin traslladar el seu cas a instàncies europees; el que està passant és gravíssim”, va dir la diputada. Nogueras va assegurar que tots quatre es troben molt convençuts de la seva decisió i que estan sota supervisió mèdica.

Full de ruta

Preguntada per alguns dels assistents sobre l’estratègia del moviment independentista cara a assolir els seus objectius, la vicepresidenta va reconéixer que caldrà tenir paciència i anar pas a pas. “Hem de confiar en la tasca que estan fent tant el Consell de la República com el nostre govern legítim a la presó i a l’exili”, va dir Nogueras, tot afegint que “el president Puigdemont està duent a terme un gran treball de denúncia a nivell internacional”. La diputada va admetre que, si bé a mig i a llarg termini, l’independentisme té una estratègia clara, a curt termini costa fer-ho: “Els esdeveniments canvien a cada moment; els resultats de les eleccions andaluses, amb la irrupció de VOX, suposaran més pressió per a nosaltres al Congrés per part dels partits que ens demanen suport per aprovar els pressupostos”.

Nogueras va demanar als assistents a la xerrada que continuïn donant suport a totes les accions que es facin per la llibertat dels polítics i activistes empresonats i que mantinguin la confiança que es pot arribar a tenir un Estat propi per la via pacífica i democràtica, malgrat el creixement de l’ultradreta i l’immobilisme d’alguns partits: “Hem de saber canalitzar la nostra indignació; ara la independència i la República són més necessàries que mai”, va concloure.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari