L’Observatori Territori Medi Ambient denuncia emissions de Lafarge i reclama a l’Ajuntament més control sobre les empreses contaminants

La cimentera assegura que el fum que es va veure diumenge al voltant de la factoria és vapor d’aigua

Una de les imatges captades per l'Observatori Territori Medi Ambient
Observatori Medi Ambient

L’Observatori Territori Medi Ambient ha denunciat a través de les xarxes socials un nou episodi d’emissió de partícules per part de Lafarge que hauria tingut lloc el passat diumenge. El col·lectiu acompanya la seva acusació amb fotografies i un video on s’observa un núvol de fum al voltant de la fàbrica i amb un text de retret cap al govern local: L'Ajuntament es va comprometre en el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-19 a controlar les empreses contaminants; es veu que Lafarge no contamina i no és un problema d'afectació a la nostra salut”.

 

Desmentit

La direcció de la cimentera, per la seva banda, ha desmentit a laveu.cat que el fum que es va veure el passat cap de setmana sigui pols. Segons Lafarge, al molí de carbó i ciment no hi ha combustió, i el que es veu a les fotografies i al video és vapor d’aigua. L'empresa assenyala que aquest fenomen és habitual a l’hivern i a l’estiu, quan hi ha més contrast tèrmic.

Des de l'Observatori, però, es posa en dubte la versió de Lafarge entenent que no té "cap mena de credibilitat" i l'acusa de "mentir" com a estratègia de defensa així com de prioritzar els interessos dels seus accionistes per davant de la salut dels seus propis treballadors i de la ciutadania, en general. Des del mes de març el col·lectiu ha denunciat en 20 ocasions episodis d'aquest tipus i columnes de fum procedents del trànsit de camions o de la descàrrega de material al Turó de Montcada, on hi ha l'explotació de la cimentera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari