Comencen les obres de construcció del nou espai sociocultural previst al costat del pavelló Miquel Poblet

L’Ajuntament constitueix la comissió de seguiment sobre els nous projectes recentment votats per la ciutadania

Ja han començat les obres del nou espai sociocultural que es construirà a la part posterior del pavelló
Pilar Abián
La comissió de seguiment dels pressupostos participatius 2018-2019 ja s'ha constituït oficialment

Aquesta setmana s'iniciaran les obres de construcció d'un espai sociocultural i una pista multiesportiva a l'entorn del pavelló municipal Miquel Poblet, la proposta més votada als pressupostos participatius de l'edició del 2017. Els presidents de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), van informar ahir del calendari previst per fer l'actuació a la comissió de seguiment on hi ha representants dels diferents grups municipals i de les entitats que impulsen la iniciativa. La primera fase de les obres s'executarà en cinc mesos i consistirà a edificar l'espai sociocultural de 144 m2, amb una sala polivalent d'11 metres d'alçada en el seu punt màxim i un magatzem. L'equipament s’ubicarà al solar existent darrera del pavelló –entre els carrers Barcelona, Girona i Tarragona– i estarà destinat a entitats culturals que tenen la necessitat d'un espai de grans dimensions per assajar. 

La segona fase del projecte, que consistirà a fer una pista esportiva exterior, començarà el primer trimestre de l'any vinent i finalitzarà també en cinc mesos. El cost total d'ambdues intervencions serà de 536.000 euros. El consistori va proposar a la comissió de seguiment a principi d'any millorar les dues propostes dividint la seva execució en dues fases. Així l'espai cultural, que té un cost de 250.000€, es farà a càrrec dels pressupostos 2017, i la construcció de la pista esportiva, valorada en 286.000 euros, se sufragarà amb una dotació de l'actual exercici. "Hem fet un important esforç pressupostari per poder tirar endavant aquest projecte que neix de la ciutadana i respon a la demanda de nous equipaments", ha dit Sánchez.

 

Nova edició

També ahir, els representants municipals es van reunir amb la comissió de seguiment dels pressupostos participatius 2018-2019, que es va constituir oficialment i que està integrada per regidors municipals i representants de la ciutadania i de les entitats que van presentar les set propostes guanyadores. Aquests projectes s'executaran amb els 250.000 euros assignats a la partida de pressupostos participatius 2018-2019. Les propostes seleccionades que es duran a terme són: la renovació de la flota vehicles de l'ADF (50.000 €); la creació i dinamització d'elements festius per al municipi (37.000 €); la instal·lació de punts d'alimentació per a gats a cada barri (20.000 €); la reparació i adequació del parc infantil de l'avinguda de Terra Nostra, davant l'escola Mitja Costa (50.000 €); la creació d'un parc infantil-esportiu al parc de la Llacuna (50.000 €); l'adquisició i instal·lació d'un aparell ecògraf per al CAP (25.000 €), i l'adequació i millora d'un espai per a emprenedors i autònoms (20.000 €). Els representants de les set propostes van exposar el contingut dels projectes presentats.

Gil va explicar que un cop s'ajustin totes les propostes, "si resta dotació econòmica a la partida s'incorporarà una vuitena actuació, l'ampliació de la xarxa wifi pública a equipaments municipals i espais oberts, amb un cost de 15.000 euros".

Seccions:

Deixa un comentari