Matinal participativa per netejar el riu Ripoll

L’organitza Medi Ambient per retirar els residus més petits que han quedat després de l’eliminació dels horts il·legals

Voluntaris de l'ADF fent la crema de residus com fustes i canyes a la llera
Premsa Ajuntament
Un veí observa com la màquina excavadora retira un dels horts de la llera del Ripoll

A final de mes no quedarà cap hort a banda i banda del riu Ripoll dins del terme municipal montcadenc. La intervenció iniciada a mitjan de desembre per la Regidoria de Medi Ambient ja és a punt de finalitzar. La primera fase es va fer al costat del polígon de la Ferreria i ara l’excavadora treballa a la banda del polígon la Granja on s’han trobat restes de construccions i canalitzacions d’obra, el que dificulta els treballs.

Convocatòria popular

La runa i les deixalles acumulades a la llera es duran a plantes de tractament. Els residus més petits s’hauran de retirar a mà, per aquest motiu, aquest dissabte 26 de gener, coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el consistori organitza una matinal per fer-hi tasques de neteja en què demana la col·laboració ciutadana. L’activitat s’iniciarà a les 10 i acabarà a les 14h, amb una calçotada per als voluntaris. Els interessats a participar-hi es poden inscriure a través del correu [email protected]. De la part que es pot cremar –fustes i canyes– s’està fent càrrec una dotzena de voluntaris de l’ADF que els caps de setmana aprofiten per fer pràctiques de foc a la llera.

“Tenir horts al Ripoll, a més de suposar un problema ecològic i de salut pública, també és una temeritat, pensant en una possible riuada”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, José Domínguez (Círculo). El consistori estudiarà mecanismes per evitar que la llera, un cop neta, torni a ser ocupada de forma il·legal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari