El judici contra els presumptes agressors del jove Sergio Mármol ha quedat vist per a sentència

L’Audiència de Barcelona ha acollit aquest dilluns la segona sessió de la vista oral, amb les declaracions de la mare de la víctima, Eva Hernando, i les metgesses forenses

El judici contra els presumptes autors de la pallissa que va deixar Sergio Mármol amb greus seqüeles físiques el 22 de novembre de 2015 a la sortida d’una discoteca a Malgrat de Mar ja ha quedat vist per a sentència. La segona sessió de la vista oral ha tingut lloc aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona amb la declaració de la mare de la víctima, Eva Hernando, i les metgesses forenses que van atendre el jove montcadenc després de l’agressió. Finalment, Sergio no ha declarat a petició de la Fiscalia i de l’acusació particular. La primera sessió del judici es va fer el 31 de gener, durant la qual van declarar una desena de testimonis i els tres acusats, tres joves de Granollers, un d’ells en presó preventiva des de fa 3 anys i els altres dos fa un any.

La intervenció d’Hernando s’ha centrat bàsicament a explicar com és la vida de Sergio després de la pallissa. “Necessita ajuda per menjar, per anar al lavabo i dutxar-se. No pot caminar i, tot i que ha recuperat la parla, encara costa molt d’entendre’l. He hagut de deixar de treballar perquè necessita atenció les 24 hores del dia”, ha manifestat la mare, qui també ha parlat de la difícil situació econòmica de la família per donar continuïtat a la rehabilitació del seu fill després que fos donat d’alta de la sanitat pública.

La declaració de les tres metgesses forenses s’ha fet per viodeconferència. Les doctores han destacat que Sergio va patir un traumatisme craneoencefàlic greu, amb una fractura a la base del crani -la més important- i dues laterals. Les facultatives han assegurat que és poc problable que s’hagin fet dues línies de fractura al cap de tanta gravetat amb un únic impacte o fruit d’una caiguda contra el terra després de rebre un cop. Les puntades de peu amb un calçat semiflexible i amb força sí que podrien haver causat aquest tipus de lesions”, han manifestat. Respecte a les seqüeles físiques, l’informe de les forenses conclou que “l’agressió va suposar una afectació molt greu en les funcions neurològiques de Sergio, que ha passat a ser un gran dependent que necessita ajuda d’una tercera persona les 24 hores del dia”. Sobre la seva possible recuperació, les doctores han confirmat que no es podrà recuperar després d’un traumatisme tan greu, tot i que sí han afegit que la rehabilitació seria molt positiva per evitar les complicacions que es deriven de l’enllitament permanent.

Després de la intervenció de tots els testimonis, els advocats han exposat les seves conclusions. La Fiscalia ha decidit rebaixar la pena contra els 3 acusats demanant 6 anys de presó per un presumpte homicidi en grau de temptativa en comptes dels 14 anys que havia sol·licitat inicialment per un presumpte assassinat en grau de temptativa. Per a la fiscal, l’autoria de l’agressió quedaria demostrada amb les proves i els testimonis, tot i que ha manifestat que la dificultat de determinar els fets l’ha portat a rebaixar el delicte a homicidi. Per la seva banda, l’advocat de l’acusació particular ha mantingut la petició de 14 anys de presó per assassinat argumentant que Sergio no tenia cap possibilitat de defensar-se de l’agressió perquè estava al terra inconscient i que els seus agressors sabien el que feien.

Els advocats de la defensa han tancat l’apartat de les conclusions. El lletrat de l’acusat que porta 3 anys en presó preventiva ha comentat que les responsabilitats acreditades i reconegudes pel seu propi client sobre els fets jutjats és que va donar un cop a la víctima que el va fer caure a terra enmig d’una baralla tumultuària, al·legant que no existeix relació de causalitat amb les lesions de Sergio. Pel que fa als representants legals dels altres dos acusats, els que van arribar en cotxe amb la baralla ja començada, ambdós han coincidit a destacar que no s’ha pogut demostrar que participessin en l’agressió, tot argumentant que les proves no són contundents ni provatòries. Els advocats han demanat com a atenuant que la nit dels fets els seus clients havien consumit elevades quantitats d’alcohol i de substàncies psicotròpiques. La sentència podria fer-se pública en el termini d’un mes i mig, aproximadament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari