Campanya per pagar la defensa del diputat montcadenc Joan Josep Nuet

El polític, que serà jutjat pel TSJC per desobediència, fa una crida a sumar ‘una majoria política en contra de la repressió de l’Estat’

Joan Josep Nuet, durant l'acte de presentació de la campanya
EFE

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir ahir la presentació de la campanya impulsada per la Fundació l’Alternativa en suport a Joan Josep Nuet, diputat per Catalunya En Comú Podem i coordinador general d’EUiA. El polític montcadenc serà jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès el debat sobre la Llei del referèndum en seu parlamentària durant la passada legislatura, quan era secretari tercer de la Mesa per CSQP. El judici, que encara no té data d’inici, serà una peça separada de la mateixa causa contra el procés sobiranista que la propera setmana s’iniciarà al Tribunal Suprem i afecta els quatre exmembres de la Mesa del Parlament -Lluís Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Anna Simó- i l’expresidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya. Tots ells seran jutjats per un presumpte delicte de desobediència greu.

La Fiscalia General de l’Estat exigeix la inhabilitació de Nuet per a l’exercici d’un càrrec públic durant un any i vuit mesos i li reclama el pagament d’una multa de 100 euros diaris durant 10 mesos, un total de 30.000 euros.

 

Objectius

La campanya que hem iniciat té un doble objectiu, recollir diners per cobrir les despeses de la defensa i la possible multa, i també explicar arreu del territori les implicacions que hi ha darrera d’aquesta causa”, ha comentat Nuet a laveu.cat. El polític, que va tenir paraules de record per als líders sobiranistes empresonats, va estar ahir acompanyat a la taula per la diputada dels comuns Elisenda Alamany i la presidenta de la Fundació l'Alternativa, Adelina Escandell, així com de personalitats de diferents sectors: l'expresident del Parlament Ernest Benach; el membre de la mesa Josep Costa; el conseller de Treball, Chakir el Homrani; els exmembres de la Sindicatura Electoral Jordi Matas i Tània Verge; representants dels grups parlamentaris independentistes i dels comuns, així com de les entitats sobiranistes i els secretaris generals de CONC (Javier Pacheco) i UGT (Camil Ros), entre d’altres. "Aquesta és la transversalitat que pretén tenir la campanya; demostrar que, si la nostra societat treballés de forma unitària, seríem imparables”, ha assenyalat Nuet, partidari de sumar noves i àmplies majories en contra de la repressió de l’Estat i pel referèndum que Catalunya es mereix". El diputat ha anunciat que, amb aquest objectiu, participarà a partir d'ara en diferents actes organitzats per Òmnium, l’ANC, EUiA i Catalunya en Comú Podem.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari