Campos: ‘El terrorisme no ens farà callar, continuarem defensant la pau, la convivència i els drets humans’

Declaració institucional del consistori amb motiu del Dia europeu de les víctimes de terrorisme

L'alcaldessa ha llegit una declaració institucional contra el terrorisme i en record a les víctimes d'atemptats

Coincidint amb el Dia europeu de les víctimes del terrorisme, l’Ajuntament ha fet per segon any consecutiu un acte davant de l’edifici consistorial per expressar el seu rebuig a l’ús de la violència en defensa de qualsevol idea o projecte. Representants de diferents grups municipals del consistori –PSC, ICV-EUiA, ERC, Círculo, PDeCAT i PP– han acompanyat l’alcaldessa, l’ecosocialista Laura Campos, durant la lectura d’una declaració institucional que ha anat acompanyada d’una actuació musical i un minut de silenci.

El manifest oficial recollia un record a les víctimes d’atemptats com els de l’11-M a Madrid (2004), 17-A a Barcelona i Cambrils (2017) i Hipercor (1987), així com als més de 800 morts causats per ETA des de l’inici de la democràcia.

Cada vegada que es produeix un atemptat, la democràcia es veu dinamitada i trontolla”, ha dit l’alcaldessa tot afegint que, per lluitar contra el terrorisme, cal que les forces de seguretat i les administracions treballin conjuntament i de forma coordinada. Tot reconeixent que es tracta d’un fenomen global que pretén atemorir la població, Campos ha expressat la necessitat de fer-hi front com a societat. “El terrorisme –ha dit– no ens farà callar, continuarem defensant la pau, la convivència i el respecte pels drets humans”. La declaració institucional ha acabat amb un missatge de solidaritat cap a les víctimes d’atemptats i les seves famílies, la codemna a qualsevol expressió del terrorisme nacional o internacional, el rebuig a l’ús de la utilització violència en defensa de qualsevol idea o projecte i el compromís a continuar treballant pel respecte entre les persones deixant de banda les diferències culturals i ideològiques.

Després de la lectura del manifest, el professor de guitarra Javier Navarro ha interpretat una peça musical i a continuació, s'ha fet un minut de silenci amb el qual s'ha acomiadat l'acte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari