Nuet deixa l’acta de diputat al Parlament per Catalunya en Comú Podem i la direcció de la confluència

El polític montcadenc serà el número 4 de la llista que la coalició formada per ERC i Sobiranistes presenta a les eleccions generals

Nuet, parlant a la seu d'ERC durant l'anunci de la presentació de la candidatura conjunta amb Sobiranistes
ERC Twitter

Aquest matí Joan Josep Nuet ha presentat la seva renúncia a l’acta de diputat al Parlament per Catalunya en Comú Podem, tal com va anunciar ahir en la roda de premsa en què també va confirmar que deixa la direcció dels comuns i que serà el número 4 de la llista que la coalició d’ERC i el partit Comuns Sobiranistes presenta a les properes eleccions generals per la circumscripció de Barcelona.

En declaracions a laveu.cat Nuet, que ha estat qualificat de trànsfuga per part de CatComú, ha puntualitzat que aquest no és un cas de transfuguisme. “Jo no he ‘fitxat’ per ERC, el que hi ha és un acord entre dos partits, Esquerra i Sobiranistes, per fer una llista conjunta a les eleccions generals, res més”, ha dit el polític montcadenc tot argumentant que aquest pacte puntual respon a una situació d’excepcionalitat. “Estem assistint –ha dit– a un judici que posa la democràcia espanyola als peus dels cavalls; estem veient com des d’Andalusia puja una opció d’extrema dreta que pot governar a Espanya amb Cs i el PP, i segueix l’emergència social conseqüència de la crisi”. Tot aquests factors fan que, segons Nuet, s’hagin de prendre decisions com la que acaba d'assumir Sobiranistes, sumant esforços amb ERC. El polític assegura que molts votants dels partits que formen part de l’espai dels comuns, on hi ha formacions com ICV, EUiA o Podem, també la comparteixen: Avui CatComú només representa una part de la confluència; nosaltres seguim defensant l’ideari dels comuns que passa per la república catalana, el procés constituent i el trencament amb el règim del 78”.

 

Eleccions municipals

Nuet encara no ha confirmat si deixarà la coordinació d’EUiA –el calendari de les passes a fer l'anunciarà en els propers dies– i, quant a la repercussió que el pacte entre Sobiranistes i ERC pugui tenir en les eleccions municipals, ha dit que no hi ha cap consigna al respecte. A cada municipi hi ha una realitat diferent i els partits decidiran lliurement”. El montcadenc ha evitat pronunciar-se sobre el cas concret de Montcada. Des del 1999, ICV i EUiA –on hi ha el PCC, partit alineat amb els Sobiranistes– sempre han anat en coalició als comicis locals i el passat mes de juliol ambdues formacions i Podem Montcada van anunciar la voluntat de presentar-se conjuntament a les eleccions del proper mes de maig. De moment, però, cap dels partits ha confirmat si l’aliança es manté o es veurà afectada per la decisió dels Sobiranistes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari