Podem i ICV reafirmen el compromís d’anar en coalició a les eleccions a l’espera que EUiA es posicioni

Ambdues forces expressen la seva decepció amb el nou partit Sobiranistes per haver fet coalició amb ERC de cara a les generals

Podem i ICV representen l’espai dels comuns a Montcada i Reixac. Així ho han volgut expressar ambdues formacions a través d’un comunicat en què manifesten el seu compromís de presentar-se conjuntament a les properes eleccions municipals amb la marca En Comú Podem. La presència d’EUiA a la coalició és, ara per ara, una incògnita després que fa una setmana el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet, anunciés el pacte de Sobiranistes –el nou partit al que representa– amb ERC per fer llista conjunta als comicis generals del 28 d’abril. Podem i ICV no han amagat la seva decepció davant d’aquest fet que propiciarà que en alguns municipis EUiA faci campanya amb ERC i no amb els comuns.

A dos mesos per a les eleccions, podemites i ecosocialistes reivindiquen a Montcada i Reixac la voluntat de liderar el projecte col·lectiu d’esquerres anunciat el passat mes de juliol amb la mateixa força i determinació inicials. “Des d’En Comú Podem seguirem treballant en el nostre objectiu que no és altre que donar solució als problemes de la gent”, han assenyalat en el seu comunicat en què també conviden a sumar-s’hi les persones “defraudades amb aquestes actituds” –en al·lusió al posicionament de Nuet i els seus partidaris.

 

Resposta d'EUiA

El comunicat de Podem i ICV ha causat malestar a EUiA que, a nivell local està integrada pel Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i independents. La co-coordinadora de la formació, Alba de Lamo, ha lamentat haver conegut l'escrit a través de les xarxes i ha declinat fer cap més valoració a l'espera que es reuneixi l'assemblea. "EUiA ha decidit en el seu Consell Nacional Extraordinari concórrer a les generals amb Catalunya En Comú, de tota manera la decisió que prenguem al municipi la comunicarem en el seu moment; som un partit sobirà i ningú no fixarà els terminis per nosaltres", ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari