Azagra i Revuelta, satisfets de ser ‘ambaixadors’ de la reivindicació local

La mostra dels dibuixos de ‘L’Auca del Soterrament’, a la Casa de la Vila fins al 18 d’abril

Els dos artistes, acompanyats per Laura Campos, durant l'acte d'inaguració de l'exposició
Rafa Jiménez
Encarna Revuelta i Carlos Azagra, al costat de la seva 'Auca del Soterrament'

Fins al 18 d’abril es pot visitar a la Casa de la Vila l’exposició amb els 28 dibuixos, distribuïts en 14 plafons, que integren ‘L’Auca del Soterrament’, un còmic que l’Ajuntament va encarregar l’any passat als artistes gràfics Carlos Azagra i Encarna Revuelta per expressar, en clau de còmic, la història d’aquesta reivindicació. L’acte d’inauguració, inclòs en el programa de la sisena edició de les Jornades pel Soterrament, es va fer aquest dimarts i va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i dels dos autors, que van expressar la seva satisfacció per haver-se convertit, tot i ser veïns de Barcelona, en ambaixadors d’aquesta reivindicació històrica del municipi per diferents punts de l’Estat i en alguns mitjans de comunicació com ‘El Jueves’, revista de la que són col·laboradors habituals. En la seva intervenció, Carlos Azagra va puntualitzar que alguns dels representats polítics que apareixen a l’Auca ja no estan als seus càrrecs i va animar el municipi "a continuar fent pressió perquè es pugui assolir l’objectiu de soterrar les vies", expressant el seu desig que no sigui necessari fer una segona part del còmic. Per la seva part, Encarna Revuelta també va demanar que la ciutat "no baixi la guàrdia" i va reconèixer que l’encàrrec que van rebre per dibuixar l’auca els ha permès sensibilitzar-se amb "un tema molt trist i que dona molta ràbia", però que van voler reflectir d’una forma molt colorida per donar un toc d’optimisme i esperança.

Laura Campos va agrair als dos artistes, als que va definir com a montcadencs d’adopció, la seva implicació en aquesta reivindicació històrica i va expressar que, tot i que els treballs continuen a bon ritme i que al mes de juny s’hauria de tenir ja el projecte bàsic del soterrament, "el municipi continua amb la pell molt fina i els ulls oberts després de tots els incompliments que ha patit per part de l’Estat en el passat". En aquest sentit, l’alcaldessa va anunciar que la Taula del Soterrament ha redactar una carta dirigida a tots els partits que es presentaran a les eleccions generals del 28 d’abril demanant el seu compromís perquè el projecte no s’aturi durant el temps que es trigui en formar el nou govern. Campos, que va avisar que la ciutadania es tornarà a mobilitzar si es produeixen retards i incompliments, va animar tots els assistents a participar en l’acte d’homenatge a les víctimes que es farà aquest dijous i que també forma part de la sisena edició de les Jornades pel Soterrament.

L’homenatge començarà a les 19h, a la Cruïlla del Soterrament, davant del monòlit que recorda les 173 persones que han perdut la vida a les vies del tren que travessen Montcada. A més de les autoritats municipals, l’acte comptarà amb la participació de la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet.  L'acte clourà amb una actuació musical a càrrec dels montcadencs Mariona Grau i Josep López i un pilar de dol a càrrec dels Castellers de Montcada i Reixac.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari