Sindicats i direcció discrepen sobre les condicions de prejubilació de 600 treballadors

Els comitès d’empresa de les plantes de Montcada i Zona Franca anuncien mobilitzacions si no es reprenen les negociacions

Laura Campos, amb representants sindicals a la porta de Nissan Montcada
Premsa/Ajuntament
Treballadors de la planta de Nissan a Montcada, davant d'una de les pancartes que han penjat a la fàbrica demanant explicacions sobre el seu futur

Els comitès d'empresa de les plantes de Nissan a Montcada i Zona Franca no descarten convocar mobilitzacions si no es reprenen les negociacions amb la direcció per acordar la sortida de 600 operaris per la via de les prejubilacions. L'empresa vol acordar amb els comitès que els treballadors es prejubilin amb el 80% del salari net anual, el 10% menys del que s'havia ofert als empleats que s'havien acollit voluntàriament a la mesura. "Aquesta reducció suposaria perdre al voltant de 150 euros mensuals, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu", ha explicat el portaveu del comitè d'empresa de la planta de Montcada, Ramon Moreno.

Si la proposta prospera, la direcció ha anunciat que invertirà 70 milions d'euros en la renovació de la planta de pintura de la Zona Franca que, per la seva antiguitat, ja no compleix la normativa mediambiental. Moreno denuncia que aquesta contrapartida és "un caramel enverinat" perquè la nova instal·lació només té capacitat per pintar 105.000 vehicles anuals, mentre que l'actual arriba fins als 200.000. "Aquest fet i la falta d'assignació de nous models de vehicles a Barcelona obre un panorama de gran incertesa i posa en risc el futur de la planta de Zona Franca", ha afegit Moreno, qui també denuncia que la direcció vincula la negociació del conveni a la firma d'aquest acord, posant com a límit la data del 12 d'abril. La planta de Nissan a Montcada té 223 treballadors i la de Barcelona, 2.300.

L’alcaldessa, Laura Campos, s’ha reunit aquest matí amb membres del comitè d’empresa de Nissan Montcada i els ha mostrat el seu suport, tal com ja va fer a la trobada que van mantenir al consistori el passat 4 de febrer. L’Ajuntament encara està a l’espera de poder concretar una reunió amb el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat per demanar més informació sobre la situació actual i futura de la fàbrica de Nissan a Montcada.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari