Laura Campos demana la confiança de la ciutadania per acabar el seu projecte al capdavant del govern

L’alcaldable i cap de llista d’En Comú Podem Montcada ha estat presentada en un acte que també ha servit per commemorar la proclamació de la II República

Campos, en un dels moments de la seva intervenció
Rafa Jiménez
D'esquerra a dreta, Ernest Urtasun, José Montero, Laura Campos, Mar García, Joan Mena i Mar Sempere
David Velasco va ser el presentador de l'acte i va donar pas a cada participant amb un poema d'Eduardo Galeano

Laura Campos ha estat presentada aquest migdia com alcaldable i cap de llista de la candidatura d’En Comú Podem Montcada (ECPM), coalició formada per ICV i Podem Montcada, a les eleccions municipals del 26 de maig. L’acte, que ha reunit una vuitantena de persones al Parc Antiga Cerveseria de Montcada i que també ha servit per conmemorar el 88è aniversari de la proclamació de la II República, ha comptat amb la participació de Mar Sempere, regidora de Círculo i número 2 a la candidatura d’ECPM; José Montero, alcalde de Montornès del Vallès i cap de llista de la candidatura Montornès en Comú (ICV-Podem); Mar García i Joan Mena, diputats d’En Comú Podem i números 3 i 5 de la llista per Barcelona a les elecciones generals del 28 d’abril; i Ernest Urtasun, diputat del Parlament Europeu i cap de llista dels comuns a les eleccions europees.

Laura Campos ha començat la seva intervenció fent una valoració del seus quatre anys com alcaldessa de Montcada i Reixac, destacant el treball d’un equip de govern “jove i amb una majoria de dones que ha capgirat l’Ajuntament perquè la població tornés a recuperar la confiança en la política com una eina per millorar la vida dels ciutadans després de 16 anys de governs sociovergents, marcats pel caciquisme i la corrupció”. La cap de llista d’ECPM ha explicat que el mandat no ha estat fàcil a causa de delicada situació econòmica de l’Ajuntament, el context polític a nivell estatal i català amb la convocatòria de fins a quatre eleccions i el fet de governar en minoria, una circumstància que “es podria veure com una feblesa, però que ha enriquit la tasca del govern per recuperar l’essència de la política amb pactes i acords per evitar que la ciutat s’aturés”. L’alcaldessa s’ha mostrat orgullosa del grau de compliment dels projectes que es va establir a l’inici de la legislatura i  ha fet un repàs a les actuacions realitzades amb l’objectiu d’acabar amb la fractura territorial, promovent un “urbanisme cohesionador i no especulatiu”, i la fractura social, augmentant la partida de l’Ajuntament destinada a les ajudes socials. Campos ha agraït la tasca de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total a l’hora d’assolir el compromís del Ministeri de Foment per al soterrament de la línia ferroviària R2 i s’ha mostrat especialment orgullosa amb la tasca del seu govern en política d’habitatge, lluita contra la violència masclista, defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i l’impuls de la compra agregada d’energia per a empreses i comerços.

De cara a les eleccions municipals del 26M, la cap del llista d’ECM ha expressat el seu desig que Montcada no s’aturi després d’aquests quatre anys i ha demanat poder continuar “treballant des del govern per consolidar un projecte que pretén millorar la vida dels veïns i sanejar l’Ajuntament”. Campos ha elogiat la gent que l’acompanyarà a la seva candidatura, ha promès molt de treball i ha avançat que surt “a guanyar les eleccions”, mostrant-se especialment crítica amb l’actitud del PSC, del que ha dit que “no pot donar lliçons a ningú ja que és veritat que són el camí, però el camí a la ruïna económica, al precipici, a les males praxis i al caciquisme”.  

Número 2. Mar Sempere, que ha format part de la coalició de govern en representació de Círculo Montcada i que anirà al segon lloc de la llista d’ECPM, també ha fet una valoració molt positiva del mandat, destacant el tarannà “realista i transparent” d’un executiu que “no ha promès impossibles i que ha fet una gran inversión social, tot i els problemes econòmics de l’Ajuntament”. Sempere ha expressat el seu agraïment personal a Laura Campos i al seu partit, ICV, pequè la seva ajuda l’ha permès guanyar experiència al món de la política i ha qualificat a la seva cap de llista com “la millor alcaldessa que Montcada pot tenir”.

Eleccions europees. Ernest Urtasun, cap de llista d’En Comú Podem per als comicis a Brusel·les que també se celebraran el 26 de maig, ha lloat els valors polítics i culturals de la República, defensat la seva aplicació com un model que serveix per “teixir una societat amb ciutadans lliures”. Pensant en les eleccions generals del 28 d’abril, Urtasun ha demanat que el vot útil de l’esquerra sigui per a En Comú Podem ja que, segons ha dit, l’elit està dissenyant un pla per a una futura coalició entre PSOE i Ciutadans. De cara a les eleccions municipals, el cap de llista de les europees ha pronosticat que Laura Campos “guanyarà de carrer a Montcada després d’haver-se deixat la pell en aquests quatre anys, batallant per la seva ciutat”, posant com exemples la lluita per aconseguir el soterrament, defensar la sanitat pública o la seva política d’habitatge.

Eleccions generals. Mar García, diputada al Congrés en aquesta última legislatura i número 3 a la llista d’En Comú Podem a les properes eleccions del 28A, ha posat en valor el paper del feminisme a la política i ha tingut un record especial per a Neus Català, militant del PSUC que va passar per un camp de concentració nazi i que va morir aquest dissabte als 103 anys d’edat. García, que ha lloat la tasca realitzada per Laura Campos com a líder d’un govern amb majoria de dones que ha aplicat polítiques contra la violència masclista i la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI, considera que “municipis com Montcada són un referent per a una candidatura que, un cop que ha provocat canvis a les institucions de Madrid, necessita passar a governar”. El seu company al Congrés Joan Mena, que és veí de Sabadell, s’ha mostrat orgullós del paper de Campos com “alcaldessa del canvi” i l'ha qualificat com “una formigueta que treballa pels interesos dels seus veïns, en contraposició –ha dit– a les cigales que fan salts a la política”, en una clara referència a les divergències de les últimes setmanes entre membres d’ICV i EUiA. Mena ha defensat la convocatòria d’un referèndum per escollir entre República i Monarquia, a la que ha definit com una institució “opaca, masclista i antiga”. El número 5 de la llista d’En Comú Podem per Barcelona ha defensat la tasca realitzada pel seu grup durant aquesta passada legislatura per treure a Mariano Rajoy de La Moncloa i aconseguir que el PSOE introduís millores socials durant la seva gestió.

Per la seva part, José Montero, alcalde de Montornès del Vallès des de fa 8 anys i que aspira a una nova reelecció amb la coalició de Montornès en Comú (ICV-Podem), ha lloat la tasca de Laura Campos al capadvant de l’Ajuntament de Montcada, destacant que sap fer equip i que és “una dona que s’ha endurit pel seu compromís amb la ciutat, però que, alhora, manté la seva naturalesa tendrá amb la gent que l’envolta”. Montero ha agraït Campos per “feminitzar un món de la política que està molt masculinitzada”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari