Vox presenta un programa ‘per acabar amb el progressisme i el malbaratament’

La formació, encapçalada per David Passarell, va obrir la campanya amb un acte a la Casa de la Vila

D'esquerra a dreta, Paula Palacios, David Passarell i David Castells
Pilar Abián
El cap de llista de Vox Montcada, David Passarell, durant la seva intervenció aquest divendres a la Casa de la Vila
L'acte de Vox Montcada va aplegar poca assistència de públic

El primer dia de campanya, Vox Montcada va presentar públicament a la Casa de la Vila la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig encapçalada pel montcadenc David Passarell, advocat i enginyer de professió i qui l'any 2011 va formar part de les llistes d'ERC. Acompanyat de la número 4, Paula Palacios, i el número 11, David Castells, l’alcaldable va carregar contra l'actual i l'anterior govern local i va destacar que l’objectiu del seu partit és “acabar amb els esquemes del progressisme, reduir els impostos i rebaixar la despesa pública i el malbaratament. La formació preveu estalviar 5’38 milions d’euros del pressupost municipal mitjançant l’eliminació de subvencions a partits polítics i a entitats entenent que promouen el "clientelisme" i el tancament de departaments municipals com Montcada Comunicació, entre d’altres mesures. Segons Passarell, una part d’aquests diners es destinaran a les escoles bressol municipals perquè passin a ser gratuïtes: “És una ajuda per a la dona treballadora i les famílies que afavorirà la natalitat”. Una altra de les propostes és no cobrar els guals.

Pel que fa a la gestió de l’Ajuntament, Vox planteja la reducció de la burocràcia i la prestació de serveis que només siguin competència de l’administració local. De les despeses corrents, la formació assegura que estalviarà un total d’1’2 milions d’euros eliminant, entre d'altres, l’encàrrec d’estudis urbanístics i projectes d’obres a empreses externes. Quant a a la plantilla municipal, d'una banda proposa la pujada del salari dels treballadors “perquè prestin un millor servei a la ciutadania” i de l'altra, la supressió dels llocs i dels departaments municipals “que no compleixin una funció clara de servei”

En matèria de polítiques socials, el partit inclou en el seu programa la venda de patrimoni municipal per construir 500 habitatges socials. Respecte a les ajudes a persones d’entorns vulnerables, Vox avança que “seran revisades amb lupa perquè ni okupes, ni incívics ni els inadaptats al nostre sistema de vida puguin viure sense treballar”

 

Actuacions urbanístiques 

Passarell també va fer referència a problemàtiques urbanístiques històriques pendents de resoldre, com ara la regularització del Bosc d’en Vilaró, a la Serralada de Marina, que d'acord amb la Llei no es pot legalitzar en trobar-se en sòl forestal. Malgrat que la competència no és municipal l’alcaldable de Vox, assegura que la solució al problema està en mans de l’Ajuntament. Pel que fa a altres zones com la Vallençana Baixa, on el veïnat haurà de pagar una part de les despeses d’urbanització, el número 1 de Vox considera un despropòsit que els veïns hagin de pagar el cost de les obres, com marca la llei. 

Durant la seva intervenció, el cap de llista va parlar d’altres temes com fer un parc fluvial a la llera del riu Besòs a Montcada com el de Santa Coloma, contractar els facultatius per reobrir les urgències nocturnes, potenciar la Policia Local per erradicar l’ocupació d’habitatges i l’incivisme i acabar amb “la imposició de la llengua catalana a l’administració local”, va dir Passarell.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari