‘Demanarem a l’Estat la consideració de municipi singular per l’impacte de tantes infraestructures’

La candidata d’En Comú Podem, Laura Campos, explica la seva proposta acompanyada d’Ernest Urtasun

Campos i Urtasun han estat acompanyats per membres de la candidatura d'ECP a les municipals
Pilar Abián
Laura Campos i Ernest Urtasun han parlat sobre infraestructures amb l'autopista C33 de fons

Acompanyada del candidat d’En Comú Podem (ECP) a les eleccions europees, Ernest Urtasun, la cap de llista dels comuns i actual alcaldessa, Laura Campos, ha anunciat aquesta tarda la intenció de sol·licitar formalment a la Generalitat i al Ministeri d'Hisenda la consideració de Montcada i Reixac com a municipi singular. La petició respon al cost que la localitat ha d'assumir per l'elevat nombre d'infraestructures que suporta com a porta d'entrada nord a la ciutat de Barcelona. "Ens travessen quatre línies de tren, tres autopistes, una autovia i una carretera intercomarcal, unes barreres que responen a la servitud que paguem per garantir la mobilitat a la resta de l'Àrea Metropolitana, per això creiem que ha d'haver un retorn a aquesta solidaritat", ha assenyalat Campos. A la fragmentació viària s'afegeix l'orogràfica, provocada pel pas pel municipi d'11 cursos fluvials, entre els quals destaquen el Ripoll, el Besòs i la riera de Sant Cugat. 

"És obvi que tot plegat també suposa un impacte econòmic, ja que contribueix a què el cost de serveis com, per exemple, el de neteja sigui més elevat que el de municipis amb una trama urbana consolidada", ha dit l'edil, tot afegint "no pot ser que el que rebem sigui en funció del nombre d'habitants sense tenir en compte la nostra situació; si el municipi aconsegueix la consideració de singular podria obtenir beneficis fiscals i subvencions". La proposta que ECP inclourà al seu programa electoral es basa en un estudi que està fent Barcelona Regional i que, segons ha explicat la candidata dels comuns, constata que Montcada i Reixac és la localitat més fragmentada de tota l'Àrea Metropolitana.

Segons ha dit Campos, cosir el territori ha estat un dels objectius de l'actual govern, des del convenciment que la cohesió territorial va vinculada a la social. El compromís de l'Estat amb el soterrament de l'R2, la integració de la N-150 a Terra Nostra, l'anella cívica que envolta el Turó i els ascensors del pas sota l'R3 a Mas Rampinyo han estat alguns dels exemples que la candidata ha posat com a mostra de la tasca feta durant el mandat.

Urtasun, com a cap de llista a les eleccions europees, ha dit que el seu grup proposarà a l'UE que, en el marc del programa Urban,de suport a polítiques urbanes concretes, hi hagi un apartat específic destinat a municipis com Montcada, trinxats pel pas d'infraestructures. "Aquestes mesures per ajudar a la cohesió territorial i social són imprescindibles, tant per garantir una mobilitat sostenible com per lluitar contra el canvi climàtic", ha dit Urtasun. El candidat dels comuns a les europees també ha expressat el seu suport a Campos i el convenciment que revalidarà l'Alcaldia: "Ha demostrat un gran lideratge i el seu total coneixement sobre les necessitats del municipi".

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari