Laura Campos: ‘Necessitem 4 anys més per continuar avançant en una Montcada més justa, sostenible i feminista’

La cap de llista d’En Comú Podem defensa la gestió feta, acompanyada de Mar Sempere i Jéssica Segovia i amb el suport de la diputada Jéssica Albiach

Laura Campos, durant la seva intervenció, amb la resta de ponents Juan Carlos de la Torre, Jéssica Segovia, Mar Sempre i Jéssica Albiach
Laura Grau
Jéssica Albiach, líder del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem, durant el seu discurs de suport a la candidatura d'ECPM
El públic va omplir la sala institucional de la Casa de la Vila

La candidatura En Comú Podem Montcada va presentar ahir els principals eixos del seu programa en un acte a la Casa de la Vila amb l’assistència de la líder del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach. L'acte va ser presentat per Juan Carlos de la Torre, número 4 de la llista, i va comptar amb les intervencions de la cap de llista, l'actual alcaldessa Laura Campos, i les números 2 i 3 Mar Sempere i Jessica Segovia.

De la Torre va obrir l'acte defensant la festió feta per la formació durant els últims quatre anys al govern, remarcant l'augment de la despesa social, "la més elevada de la història de Montcada", i el compliment del 87% del Pla d'Actuació Municipal (PAM). "Hem demostrat que és possible una altra forma de fer política", va concloure el número 4. Jéssica Albiach va expressar el seu suport a la candidatura, destacant la presència de dones en els primers llocs de la llista, i va apostar pel municipalisme d'esquerres per plantar cara a les polítiques del "trifachito", en referència a PP, Cs i Vox, "que defensen els drets dels privilegiats i retallen els drets de les dones". Albiach es va mostrar crítica amb els PSOE per no haver derogat la reforma laboral ni abordat la regulació dels lloguers i també amb els partits del govern de la Generalitat, JXC i ERC, "enfrascats en una lluita per l'hegemonia independentista i deixant en segon pla poblemes que afecten la població com les llistes d'espera a la sanitat, la vaga de professors i la manca d'efectius de Mossos d'Esquadra".

Plans locals. La número 2 i actual presidenta de l'Àrea Social de l'Ajuntament, Mar Sempere, va destacar l'esforç que ha fet el govern per elaborar Plans Locals en matèria d'inclusió social, drets LGTBI o drogues i i pantalles, amb l'objectiu de disposar d'un diagnòstic acurat sobre la realitat del municipi i determinar les accions a fer. "Tota aquesta feina ens ha permès tenir molt clar què farem en aquest propers quatre anys, amb mesures concretes que donen resposta a les necessitats detectades", va remarcar Sempere, qui va anunciar l'augment de recursos per al Servei d'Assistència a Domicili (SAD), la posada en marxa del projecte Ràdars per abordar la solitud de la gent gran, l'aplicació de la tarifació social en nous serveis, l'impuls d'una residència geriàtrica pública i la creació d'un alberg per a persones sense llar. En l'àmbit de la participació, va destacar la creació dels consells de barri per complementar la figura del regidor de barri i l'increment de les subvencions a les entitats i de la partida per als pressupostos participatius. En l'àmbit cultural, ECPM proposa crear un arxiu històric de la ciutat, ampliar l'oferta d'arts plàstiques i musicals i recuperar el concurs de pintura Juan Ramon Masoliver. I en matèria esportiva, la formació aposta per dissoldre l'IME, "perquè no ha complit els objectius inicials", i que la gestió de l'activitat s'assumeixi des de la Regidoria d'Esports, potenciant la formació esportiva escolar no competitiva. 

La número 3 de la llista, Jéssica Segovia, actual regidora d' Habitatge, Polítiques d'Igualtat i Infància, Educació i Joventut, va repassar algunes de les propostes en aquest àmbits. "Hem augmentat el parc d'habitatge d'emergència social fins 9 vivendes i hem dotat de recursos l'Oficina de l'Habitatge, amb la figura d'un cap tècnic" va remarcar Segovia, qui també va anunciar sancions als propietaris que tinguin vivendes buides i l'augment de sòl públic per fer-hi habitatge protegit. En màteria de drets LGTBI, l'edil va destacar la incorporació d'un agent d'igualtat i la creació d'un protocol de violència masclista –que no existien fins ara– i va anunciar la integració d'aquesta regidoria a Alcaldia perquè sigui un prioritat transversal. En l'àmbit educatiu, va assenyalar la millora dels equipaments educatius, la lluita per aconseguir el nou institut Montserrat Miró i la construcció d'una nova escola bressol a Can Sant Joan. I en matèria de joventut, "volem crear més espais de participació fent que siguin els propis joves els que gestionin Can Tauler durant algunes hores a la setmana i impulsar un festival d'arts escèniques i musicals per a joves".

Comptes sanejades. L'alcaldable d'ECPM, Laura Campos, va defensar l'esforç que s'ha fet des de l'executiu perquè el deute heretat del govern sociovergent, referint-se als 24 milions d'euros de les expropiacions, tingui el mínim impacte sobre la prestació de serveis a la ciutadania. "Hem sanejat els comptes i hem elaborat un pla econòmic per generar estalvi i millorar el nostre sistema de recaptació fiscal", va manifestar Campos, qui va proposar modificar els plans parcials dels poligons industrials de Montcada "perquè puguin encabir una major diversitat d'activitats i atraure així noves empreses". La cap de llista dels comuns va exigir a la Generalitat i a l'Estat un tracte singular per compensar la gran quantitat d'infraestructures que donen servei a la ciutat de Barcelona i la regió metropolitana, "que esquarteren el territori i suposen un sobrecost a l'hora de prestar serveis a la població dividida en 10 nuclis urbans". En aquest sentit, Campos va assenyalar la importància de fer realitat el soterrament de l'R2 en els propers quatre anys per cosir el territori i va anunciar que s'obrirà un procés participatiu per definir entre tots com serà l'espai alliberat. En l'àmbit del medi ambient, la formació proposa crear una Regidoria de Transició Ecològica i una oficina de dret energètic per assessorar sobre aquest qüestió, a més de continuar treballant perquè la planta de LafargeHolcim marxi del municipi. "Com veieu, tenim un programa ambiciós i sabem el què volem. Ara necessitem quatre anys més per continuar avançant en una Montcada més justa, sostenible i feminista", va dir l'alcaldessa, qui va demanar el vot "per seguir fent possible el canvi des de l'honradesa i la transparència".

L'acte va acabar amb la projecció d'un vídeo de la campanya d'ECPM al municipi i i un missatge de suport del coordinador d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari