Òscar Gil descarta qualsevol pacte amb el PSC i es mostra disposat a parlar amb ‘els que pensin primer en el municipi’

L’alcaldable d’Alternativa per Montcada i Reixac va repassar els problemes de Can Cuiàs duranta la visita al barri

Òscar Gil, l’alcaldable de la candidatura Alternativa per Montcada i Reixac a les eleccions, va visitar aquest dimarts Can Cuiàs, acompanyat per Dèlia García, veïna del barri i número 6 a la llista. En la seva intervenció al parc del Turó Blau davant d’una seixantena de persones, Gil va repassar totes les deficiències que pateix Can Cuiàs en matèria de mobilitat i manca d’espais d’oci. L’alcaldable va proposar un canvi al mapa de les línies d’autobusos que passen pel municipi i va demanar que el govern que surti de les eleccions negociï amb Transports Metropolitans de Barcelona la reestructuració que, des de fa temps, demana la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada (FAVMIR). Sobre el centre comercial que hi ha al barri, Gil està decidit a desfer i denunciar l’actual concessió administrativa, que està en mans d’una entitat bancària, perquè es pugui fer un nou projecte que obri tota la part que actualment està tancada i que fomenti que aquest espai s’afegeixi al centre cívic com a punt de dinamització de la zona. En relació amb els problemes per accedir a Can Cuiàs, el cap de llista d’Alternativa proposa que, al marge de les obres que es faran per millorar la baixada al camp de futbol, es parli amb Barcelona de la possibilitat de construir una passarel·la a l’aqüeducte per connectar amb Ciutat Meridiana. Gil també va defensar la implantació de l’anella cívica que ha impulsat el govern municipal per poder anar a Can Sant Joan i Terra Nostra amb bicicleta i a peu amb l’objectiu d’aconseguir "que el barri estigui ben comunicat i que cada veí pugui entrar i sortir fàcilment per anar allà on vulgui". El coordinador d’EUiA al municipi també va fer referència a la protecció dels entorns naturals i va proposar obrir un debat sobre l’ús que la ciutadania li vol donar al Torrent del Bosc Llarg, un espai, que segons la seva opinió, només està aprofitant Barcelona.

Seguint la filosofia del lema de la seva candidatura, ‘Fem barris, fem Montcada’, Òscar Gil va reconèixer que el govern municipal, del que ell ha format part com a representant d’EUiA, s’ha preocupat en "solucionar els problemes davant d’una situació econòmica nefasta, però s’ha oblidat dels barris, dels petits problemes del dia a dia que permeten que es vegin deteriorats o amb bones condicions". En aquest sentit, va incidir en la seva opinió, expressada en altres actes d’aquesta campanya, que el regidor de barri, tot i ser una bona experiència, és una figura que ja està superada i proposa destinar un edil en exclusiva a la cartera de serveis municipals perquè "baixi i es passegi pels carrers per conèixer de primera mà el seus problemes".

Pactes
En el torn de preguntes del públic, Gil va reafirmar la seva intenció de continuar lluitant i pressionat perquè l’empresa Lafarge marxi del municipi i també va assegurar que, si torna a tenir responsabilitats de govern, protegirà, amb el màxim que permeti la llei, el Pla de Reixac dels especuladors. Preguntat sobre possibles pactes després de les eleccions del 26M, l’alcaldable d’Alternativa va apostar per una aliança d’esquerres, descartant al PSC perquè, segons va dir, ha estat el responsable, juntament amb el PdeCAT, "dels problemes que té la ciutat per culpa de la seva mala gestió". Davant la possibilitat d’arribar a acords amb altres partits d’esquerres, Gil va assegurar de forma contundent que només pactarà amb "els que pensin primer en el municipi i després, en ells mateixos".

Per la seva part, Dèlia García va destacar la presència de cinc veïns de Can Cuiàs entre els 24 membres de la candidatura d’Alternativa per Montcada i Reixac i es va felicitar perquè, segons va dir, "per primera vegada un partit ha comptat amb una gran representativitat dels diferents barris del municipi". García, que va fer una crida per mobilitzar el vot per a Òscar Gil entre els assistents a l’acte, va llorar el caràcter reivindicatiu i associatiu dels veïns de Can Cuiàs que formen part de la seva llista. "Quan aquest partit arribi a l’alcaldia, ens reunirem amb les associacions i, com nosaltres som les associacions, ja tenim la meitat del treball fet", va ironitzar la número 6 de la llista, qui també va destacar que Alternativa "vol treballar per primera vegada pels barris i evitar que totes les accions es focalitzin en les mateixes zones".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari