Exhibició de força d’ERC amb l’objectiu de liderar el nou govern municipal

Prop de 200 persones participen a l’acte central de campanya, amb l’exdiputat Joan Tardà i el candidat al Parlament europeu Jordi Solé

Els representants d'ERC que van intervenir aquest dimarts a l'acte central de la formació amb motiu del 26M
Sílvia Alquézar
La intervenció de Roger Jonqueras, germà del líder independentista empresonat, va ser el moment més emotiu de l'acte d'aquest dilluns al carrer Major
L'exdiputat d'ERC Joan Tardà va donar suport a la candidatura de Jordi Sánchez

La secció local d’ERC va aplegar aquest dimarts al carrer Major prop de 200 persones en l’acte central de campanya amb motiu de les eleccions municipals del pròxim diumenge. La candidatura que encapçala Jordi Sánchez, actual president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, va rebre el suport de l’exdiputat al Congrés Joan Tardà i de Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui i candidat als comicis europeus, que també tindran lloc el 26 de maig.

Maria Rosa Borràs, número 4 de la llista local, va inaugurar el torn de parlaments destacant la importància d’aquesta cita electoral perquè tenim l’oportunitat de consolidar ERC com una de les primeres forces al govern municipal per continuar el projecte progressita iniciat al 2015”, quan ERC va aconseguir tres regidors i va entrar a formar part del tripartit d’esquerres juntament amb Círculo i ICV-EUiA, que va assumir l’Alcaldia. Per la seva banda, la número 2 de la candidatura, Montse Ribera, va fer un balanç positiu de la gestió d’ERC a l’executiu local. “Hem estat la clau de l’estabilitat, donant una lliçó de responsabilitat i seriositat per afrontar els greus problemes de la ciutat, va dir Ribera, que durant aquest mandat ha estat la responsable de les regidories de Comerç i Serveis Generals del consistori.

En clau més europeista va parlar Jordi Solé, qui va demanar el suport de la ciutadania a la candidatura encapçalada per Oriol Jonqueras “per donar conèixer al Parlament europeu la repressió i la vulneració dels drets i les llibertats de l’Estat espanyol”. Per a l’alcalde de Caldes, les cites electorals del pròxim diumenge són la segona volta de la primavera republicana”, en referència a la victòria de la formació a Catalunya als comicis generals del passat mes d’abril, “que ens han permès gaudir de les imatges de dignitat política de l’Oriol Junqueras al Congrés somrient i saludant les persones a les que ja els hi està bé que estigui a la presó”. Respecte al projecte d’ERC a Europa, integrat al grup d’Els Verds, Solé va parlar de construir una Europa més social per lluitar contra la precarietat i la pobresa, més humana per acollir les persones que fugen de les guerres i la fam, més respectuosa amb el medi ambient i que planti cara al feixisme.

També va prendre la paraula el candidat a l’Alcaldia de Montcada, Jordi Sánchez, qui va començar el seu parlament recordant els polítics empresonats i exiliats. L’alcaldable es va saltar el protocol i va convidar a intervenir Roger Junqueras, germà del líder republicà a la presó i veí de Montcada des del 2002, qui va parlar de la difícil situació que viu la família i del missatge d’esperança i perseverança de l’Oriol. “Sempre que l’anem a veure ens demana que li diguem a tothom que somrigui, que estem forts perquè ens arriba la vostra força i que feu allò que vam fer a Sant Vicenç, amb un 17% de catalanoparlants: sortir a parlar carrer a carrer per convèncer tothom”, va dir Roger Junqueras. Per la seva banda, Sánchez va iniciar el seu discurs destacant el compromís d’ERC fa quatre anys per posar fi al govern de coaliació entre el PSC i CiU. Ho hem donat tot aquest mandat per donar estabilitat i afrontar les problemàtiques de la ciutat. I ara volem anar més enllà i consolidar la transformació que Montcada necessita i es mereix. Tenim un programa de futur per a la ciutat, que espero liderar els pròxim quatre anys”, va dir l’alcaldable, qui va repassar alguns dels projectes realitzats durant aquest mandat com la preservació del patrimoni històric i cultural de Montcada, la pacificació de la N-150 i la creació de l’anella verda, destacant també altres iniciatives en matèria d’habitatge, cohesió social i medi ambient.

En l’última intervenció de l’acte, l’exdiputat Joan Tardà va demanar “omplir les urnes de paperetes grogues per construir, des dels municipis, la república catalana que volem basada en una democràcia d’excel·lència”, posant en contraposicióla democràcia ‘lowcost’ de l’Estat, que prefereix quedar en evidència a seure a parlar”. Durant el seu discurs, el veterà polític va posar en valor la trajectòria d’ERC, reconeixent que fa uns anys hauria estat impensable l’ascens del projecte republicà, i va assegurar que el seu partit sempre aixecarà ben alta la bandera del diàleg perquè la democràcia guanyarà”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari