Joan Josep Nuet deixa la direcció d’EUiA després de set anys al càrrec

La decisió era esperada després de les crítiques internes rebudes per haver deixat el grup dels comuns al Parlament i apostar per una aliança amb ERC a les eleccions generals

Joan Josep Nuet és actualment diputat al Congrés
E.M.

Joan Josep Nuet, actual diputat d'ERC-Sobiranistes al Congrés, farà efectiu el seu cessament el 14 de juny. Feia setmanes que la decisió era esperada després de les crítiques internes rebudes per haver deixat el grup dels comuns al Parlament de Catalunya i apostar per una aliança amb Esquerra a les eleccions generals. En una carta als afiliats d’EUiA, el polític montcadenc recorda que al març ja va expressar la intenció de no presentar-se a la reelecció i que no ha deixat el càrrec abans per raons de seguretat jurídica –en haver signat diverses coalicions electorals–, per assegurar el correcte funcionament orgànic del partit i per fer un traspàs ordenat de les funcions.

El diputat es mostra convençut que a EUiA hi ha una clara majoria política que acompanya les decisions adoptades en els darrers mesos i que aquesta presentarà un anàlisi lúcid sobre els esdeveniments polítics i en garantirà la seva gestió”. En la seva carta de comiat, Nuet analitza la situació de l’esquerra transformadora que, en el seu parer, ha passat de tocar el cel a una crisi profunda, fet que atribueix a que s’ha edificat en “lideratges unipersonals”. També afegeix que negar la situació política que es viu a Catalunya o contraposar-la a la transformació social no només empetiteix l’esquerra sinó que la torna reaccionària. “Només un projecte que fa compatible la sobirania i la fraternitat pot trobar solucions a les amenaces existents de divisió de la classe i del poble”, afirma. A més de deixar la coordinació d’EUiA, Nuet també deixa la militància a l’organització i tot i que expressa la voluntat de poder reprendre-la en el futur.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari