L’espai cultural annex al pavelló estarà enllestit al mes de juliol

La construcció de la pista esportiva començarà en breu amb la previsió d’acabar enguany

En aquesta imatge s'aprecia l'alçada de la sala polivalent del nou espai cultural
Pilar Abián
Operaris instal·lant la canonada d'aigua potable que donarà servei a la urbanització l'Estany de Gallecs
L’equipament que es destinarà a entitats culturals té una coberta en forma de prisma

L’espai cultural en construcció al costat del pavelló Miquel Poblet estarà enllestit aquest mes de juliol, segons les previsions del consistori. L’equipament, amb una coberta en forma de prisma, té 144 m2 repartits en una sala polivalent d’11 metres d’alçada en el seu punt màxim i un magatzem i estarà destinat a entitats que tenen la necessitat d’un espai de grans dimensions per assajar. La construcció va ser una de les propostes guanyadores de la primera edició dels pressupostos participatius juntament amb una pista esportiva exterior que es començarà a construir a final d’aquest mes amb la previsió d’acabar al novembre. El cost total d’ambdues intervencions serà de 536.000 euros.

 

Altres projectes en marxa

Durant els propers mesos s’han de materialitzar diferents actuacions urbanístiques al municipi. D’acord amb el calendari, el projecte més avançat és el de fer arribar l’aigua potable a la urbanització l’Estany de Gallecs, que acabarà a mitjan de juliol, tot i que la connexió de la nova canonada amb els habitatges haurà d’esperar a què es faci el projecte d’urbanització del sector. Aquesta intervenció la sufragan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que paga 160.000 euros i la resta –136.000 euros–, els propietaris de les parcel·les. Actualment els veïns reben el subministrament d’un dipòsit d’aigües freàtiques no apte per al consum. Quan es legalitzi el sector, els habitatges quedaran connectats a la xarxa d’Aigües Ter Llobregat. "L'Estany de Gallecs marca el camí a seguir amb altres urbanitzacions amb dèficits urbanístics; estem treballant conjuntament amb els veïns per afrontar la regularització de l'espai buscant les solucions més òptimes i econòmiques, ja que els costos els ha d'assumir la propietat", ha dit el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), després de participar aquest matí en una visita d'obres acompanyat de tècnics municipals.
També segueixen a bon ritme les obres d’adequació d’una vorera i un carril bici a la N-150, entre Can Sant Joan i Terra Nostra, així com la integració d’aquest vial en el barri a la banda de la zona 15. La connexió entre Can Sant Joan i Vallbona pel carrer Oristà es preveu que acabi a l’octubre i en breu han de començar les obres de conservació previstes a Vista Rica i la Torre Na Joana. Pel que fa a l'actuació en marxa al carrer Barberà, a la muntanyeta de la Font Pudenta, ja s'ha desbrossat el talús per on es farà el vial que connectarà amb el carrer Medinacel·li. Aquesta intervenció, iniciada a mitjan de maig, té un termini d'execució de sis mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari