Serveis Territorials nega que hi hagi retallades a Montcada i argumenta els canvis previstos el proper curs

La Generalitat diu que s’han incrementat el nombre de grups a secundària i que s’han reduït les ràtio

Arran les crítiques rebudes en referència a la supressió de una línia a primer i segon de batxillerat a l’INS La Ferreria, el responsable de Serveis Territorials al Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha fet una nota informativa en què argumenta els canvis que hi haurà al municipi cara al curs vinent desmentint que hi hagi retallades, contràriament assegura que s’hi destinaran més recursos.

Pel que fa al batxillerat, Viñas explica que es mantenen els cinc grups ofertats en el curs 2018-19 i que el que s’ha suprimit a la Ferreria ha passat a l’INS La Ribera perquè hi havia més demanda de places. Segons Serveis Territorials, les direccions dels centres i l’Ajuntament sabien quina era l’oferta de grups abans de la preinscripció i la causa per la qual s’ofertaven dos a l’Institut Montserrat Miró, dos grups de 1r de batxillerat a la Ribera i un a la Ferreria.

Pel que fa a segon de batxillerat, la Generalitat reconeix que deixant un sol grup a l’INS La Ferreria, el nombre d’alumnes se situarà en més de 40 estudiants per aula i que caldrà aplicar mesures compensatòries. “Estem estudiant una altra alternativa que pot ser reforçar la plantilla per aquesta situació puntual per tal que el centre pugui respondre als agrupaments quan en alguna assignatura se superi la ràtio de 35 alumnes”, assenyala l’informe.

Respecte a l’ESO, Serveis Territorials recorda que el curs vinent hi haurà dos grups més de primer al municipi gràcies a la creació de l’Institut-Escola el Viver fet que permetrà rebaixar la ràtio mitjana a la resta de centres i que hi haurà un grup més a 4t d’ESO, que dona continuïtat als tres grups que hi hagut a 3r d’ESO de l’INS La Ferreria.

 

Formació professional

Respecte l’oferta de cicles que hi ha a Montcada i Reixac, concentrats a l’INS La Ferreria, la Generalitat assenyala en el seu informe que, per a la planificació de la formació professional de grau mig i superior, cal tenir una visió àmplia de la comarca. Serveis Territorials justifica així el trasllat l’any passat del cicle de documentació sanitària a Terrassa i respon les queixes de la direcció de l’institut local i la Regidoria d’Educació Infància i Joventut perquè 140 sol·licitants dels cicles de grau mitjà –75 d’auxiliar d’infermeria i 61 de SMX d’informàtica– s’hagin quedat sense plaça per al curs vinent davant la negativa de la Generalitat a ampliar la capacitat del centre.

L’oferta creixerà a la comarca amb vuit grups més de formació professional. Tot i així, Serveis Territorials reconeix que la demanda d’FP a l’ensenyament públic augmenta dia a dia i que, quan hi hagi més disponibilitat pressupostària, es podrà cobrir de forma més efectiva i afegeix que les prioritats en formació professional no les marca exclusivament la demanda de l’alumnat als centres sinó les necessitats del mercat laboral.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari