L’Ajuntament posa fil a l’agulla per evitar demandes d’expropiacions de zones verdes en mans de particulars

En la primera sessió ordinària del mandat s’ha aprovat la compra d’un solar al voltant del turó de la Vista Rica

Evitar que futures demandes d'expropiació de zones verdes en mans de particulars tornin a hipotecar les arques municipals continua sent un dels principals objectius del govern municipal (ECP i ERC) per als propers quatre anys. Tant és així que en el primer ple ordinari del nou mandat, fet aquesta tarda a la Casa de la Vila, s'ha aprovat la compra d'un solar situat al voltant del turó Fermí, conegut també com a Vista Rica, per un import de prop de 90.000 euros, fixant un preu de 50 euros per m2 després d'arribar a un acord amb la propietat. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha volgut destacar la importància i trascendència d'aquesta operació, tot comparant-la amb la "nefasta gestió" que, ha dit, es va fer de les expropiacions iniciades al 2001 –durant els mandats del PSC i CiU–, que han obligat a pagar al consistori 24 milions d'euros, condicionant la capacitat inversora de l'administració local. "Són moltes les diferències entre ambdós casos; ara hem pactat amb la propietat, evitant judicis i reclamacions, paguem un preu just d'acord amb les mides reals i la qualificació dels terrenys com a sòl consolidat en zona residencial i abonem l'import sense generar interessos", ha explicat l'edil.

Sánchez també s'ha compromès amb els grups de l'oposició (PSC i Cs), que han donat el seu vot favorable a l'operació, a explicar-los amb detall com afrontar la possibilitat de noves demandes d'expropiacions, "una de les problemàtiques més greus i enquistades que té el municipi", ha dit. El portaveu del PSC, Andrés Iruela, ha avalat la compra del solar en nom del seu grup, entenent que s'ha fet amb "transparència i rigor i no amb la desídia o mala praxis amb què es van gestionar les anteriors expropiacions", ha manifestat marcant distàncies amb com va afrontar aquest afer l'anterior govern sociovergent. L'alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha agraït el posicionament de l'oposició: "Aquest és un dels principals perills que tenim i hem de fer un exercici de responsabilitat compartida per minimitzar riscos", ha assenyalat.

La zona verda adquirida per l'Ajuntament formarà part del futur parc que el govern vol fer al Turó de la Vista Rica, el punt més elevat del centre del nucli urbà.

Altres punts

A la sessió plenària també s'ha aprovat fer una modificació de crèdit per destinar 47.000 euros a la compra d'un pis al carrer Drac de Can Sant Joan que servirà per augmentar el parc d'habitatge social del consistori, que actualment consta de set propietats.

En el torn de precs i preguntes, Cs i assistents al Ple han traslladat al govern les seves queixes per la piscina municipal d'estiu quant al preu elevat de les entrades, la manca d'aigua calenta a les dutxes, l'escassa zona d'ombra i l'incivisme d'alguns usuaris, entre d'altres. 

El PSC també ha expressat al govern la seva queixa pel contingut de l'espectacle de la Festa de l'Esport celebrada el 4 de juliol entenent que no era apropiat per al públic infantil. L'alcaldessa, compartint l'opinió del grup socialista, ha demanat disculpes i ha explicat que el govern vetllarà perquè els espectacles que contracti l'Ajuntament promoguin els valors propis d'una ciutat educadora.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari