El programa UBICAT per cercar feina ha donat suport a una cinquantena de persones durant el 2019

Aquest projecte del Servei d’Ocupació de Catalunya ofereix assessorament i acompanyament, de forma individualitzada, a ciutadans que estan en situació d’atur

Un total de 51 persones han estat assessorades, des de l’inici de 2019, per tècnics de la Regidoria d‘Ocupació i Treball de l’Ajuntament de Montcada, dintre del programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya que finalitzarà al mes de desembre. Aquest servei, que es realitza a les dependències del departament municipal, ofereix assessorament i acompanyament, de forma individualitzada, a aquelles persones que es troben en situació d'atur, però també a les inactives i les que ja treballen i que es troben en situació de precarietat laboral.

Un equip de professionals de l'orientació ajuden als usuaris a dissenyar un pla de recerca de feina i un pla de millora de competències, mitjançant tutories individuals i ofereixen una sèrie de càpsules formatives grupals, amb continguts ajustats a les seves necessitats. Durant els set primers mesos de l’any, els tècnics de l’UBICAT han realitzat un total 316 hores de formació individuals i 40 en sessions grupals.

Durant la formació, es treballen aspectes motivacionals, el coneixement d’eines de recerca de feina, els recursos per fer front a un procés de selecció o la capacitació digital. En paral·lel, es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè els participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial de Montcada i Reixac.

Les persones que es poden beneficiar d’aquest servei han de pertànyer al col·lectiu d’aturats de llarga durada, o bé generalista (els que fa menys de 12 mesos que estan a l’atur). En ambdós casos, han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació o millora d’ocupació al l’Oficina de Treball de Ripollet, i estar empadronats a Montcada i Reixac. Donada la bona acollida que ha tingut el programa, la Regidoria d’Ocupació i Treball ha sol·licitat la pròrroga del programa UBICAT i podria oferir el servei fins a 62 persones durant el 2020.

Les persones interessades s’han d’adreçar a la Regidoria d’Ocupació i Treball (Carrer Alt de Sant Pere, 73), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o bé trucant al telèfon 93 564 85 05.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari