Laura Campos i Jordi Sánchez seran els representants municipals a l’AMB

L’alcaldessa serà la portaveu del grup polític d’En Comú Guanyem i el president de l’Àrea Territorial ocuparà la vicepresidència a la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques

Una imatge del Consell Metropolità de l'AMB
AMB

Per segona vegada consecutiva, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), seran els representants de Montcada i Reixac a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Campos serà la portaveu del grup polític En Comú Guanyem i Jordi Sánchez ocuparà la vicepresidència de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques. L’AMB va celebrar aquest dimecres, 31 de juliol, el ple extraordinari del Consell Metropolità per aprovar-ne el cartipàs de l’organització per al mandat 2019-2023, que estarà formada per vuit àrees i un total d’11 vicepresidències.

En aquest nou mandat, l'ens supramunicipal passa de set a vuit àrees de govern, amb la creació de la nova àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques, que tindrà a Sánchez com a vicepresident. La seva creació deriva de l'Acord de Govern amb l'objectiu de passar a primera línia els temes estratègics d'aquest àmbit i l'aprovació del Pla director urbanístic metropolità. L'àrea de Medi Ambient passa a anomenar-se àrea d'Ecologia, i l'àrea de Mobilitat i Transport es denominarà de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat.

L’AMB serà presidit per segon mandat consecutiu per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Consell Metropolità, que està format per 90 consellers i conselleres, és el seu màxim òrgan de govern. Cada un dels 36 municipis disposa d'un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi.

Deixa un comentari