Protesta veïnal a Can Cuiàs arran d’un atracament a punta de pistola

Els fets van passar la matinada de dilluns quan una dona va ser assaltada per un individu en sortir del seu portal

Veïns de Can Cuiàs han participat dos dies consecutius a la cassolada convocada espontàniament, a les 21h, a través de les xarxes socials després de l’atracament que va sofrir de matinada una dona quan sortia del seu portal, al carrer la Dàlia, per anar a treballar. En aquell moment va ser assaltada per un individu que la va amenaçar amb una pistola i es va endur la bossa que la veïna duia a la mà.

Aquest incident, que se suma a l’intent d’agressió sexual que va sofrir una jove el 14 de juliol –l’autor del qual va ser detingut a principi d’agost–, ha fet créixer la preocupació a Can Cuiàs davant la percepció que hi ha manca de seguretat ciutadana, motiu pel qual l’AV demanarà una reunió amb la Policia Local. De fet, el passat 25 de juliol l’AV, juntament amb la Favmir, va ser una de les vint entitats dels barris de la Zona Nord de Barcelona convocants d’una manifestació per incidir en aquesta problemàtica. El manifest de la convocatòria posava èmfasi en què la seguretat no s'aconsegueix només amb més policia, sinó amb noves propostes comunitàries, agents de proximitat i més educadors de carrer, tot afirmant que una part de la violència té les seves arrels en les situacions de pobresa i desigualtat que hi ha en aquests barris.

Justament avui, a les 19h, es farà una segona manifestació convocada per les mateixes entitats –agrupades amb el nom de Taula per la seguretat a la Zona Nord– a la plaça de Nou Barris (metro Llucmajor), coincidint amb la reunió del Consell de Seguretat del districte. L’AV Can Cuiàs insta els veïns a participar-hi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari