L’Ajuntament se suma al moviment Fridays for Future

Representants del consistori participaran divendres a la manifestació convocada a Barcelona

El moviment estudiantil Fridays for Future, liderat per l'activista sueca Greta Thuberg, pretén alertar els dirigents mundials sobre la necessitat de protegir el planeta

Fidel al compromís de lluitar contra el canvi climàtic, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat la seva adhesió al moviment d’abast mundial Fridays for Future que aquests dies promou una campanya de sensibilització arreu del planeta amb el nom de #WeekForFuture. Representants del consistori van participar aquest divendres a la manifestació convocada pel moviment a Sabadell  i el dia 27, aniran a la de Barcelona (Jardinets de Gràcia, 18h). L’Ajuntament també està estudiant fer alguna acció concreta al municipi i dijous vinent, al Ple de setembre, l’equip de govern municipal té previst presentar una moció en suport a la declaració d’emergència climàtica que ha impulsat l’Observatori de la Sostenibilitat i a la que altres ajuntaments de Catalunya tenen previst donar llum verda.

D’altra banda, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), assistirà els dies 24 i 25 d’octubre, al 1r Congrés per la Qualitat de l’Aire que ha organitzat l’Ajuntament de Sabadell juntament amb la Diputació, la Generalitat i Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

 

Fil a l’agulla

Actuar per millorar la qualitat de l’aire és una de les prioritats que s’ha marcat el govern municipal i que comparteix amb la resta de consistoris del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els representants de les alcaldies, reunits dilluns passat, van declarar l’emergència climàtica a la comarca i es van comprometre a redactar un Pla de qualitat de l’aire que inclogui tots els municipis. “En un cas tan greu com el de l’emergència climàtica que ens afecta actualment, és vital que totes les administracions ens coordinem per tal de fer front a uns riscos que no són cosa del futur, sinó del present. Si no s’actua ja, els efectes seran irreversibles”, ha manifestat l’alcaldessa montcadenca.

L’Ajuntament, de fet, ja ha fet algunes accions al respecte com ara redactar, en col·laboració amb la Diputació, el Pla d’acció per a la millora de la qualitat de l’aire a Montcada i Reixac, que es portarà a l’aprovació del Ple el proper mes d’octubre. El document recull les fonts d’emissió de contaminants a l’atmosfera –òxids de nitrogen i partícules PM10–, que provenen d’activitats industrials, trànsit i fonts domèstiques. Així mateix, també avalua la qualitat de l’aire al municipi i estableix 26 accions destinades a reduir les emissions a l’aire dels contaminants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari