Representants d’En Comú Podem donen suport a la plantilla de Prysmian

Els diputats Jaume Asens i Aina Vidal exigeixen a la Generalitat i al Govern central que facin tot el possible per salvar els llocs de feina

D'esquerra a dreta, Laura Campos, Aina Vidal i Jaume Asens durant la seva trobada amb treballadors de Prysmian, l'antiga General Cable
David Perdigón

Representants d’En Comú Podem han visitat aquest dimecres al matí els treballadors de l’empresa Prysmian, al Pla d’en Coll, per mostrar el seu suport a la plantilla davant l’anunci de la direcció de tancar les plantes de Montcada i Manlleu. Una delegació del grup municipal d’ECP, encapçalada per l’alcaldessa Laura Campos, ha acompanyat els diputats al Congrés Jaume Asens i Aida Vidal, que s’han entrevistat amb membres del comitè d’empresa a l’entrada de la factoria. “Hem vingut a donar el nostre suport a les famílies afectades davant d'una situació tan dramàtica com és el tancament d’una empresa, un fet evitable que es produeix per culpa de la reforma laboral del PP”, ha comentat Vidal en roda de premsa, qui ha exigit la derogació de la llei, tot criticant la Generalitat i el Govern Central per la seva falta de “sensibilitat i inactivitat” davant de situacions d’aquest tipus. En aquest sentit també s’ha manifestat Asens, qui ha carregat contra el PSOE perquè “no s’atreveix a eliminar la llei, tot i que cada vegada que hi ha processos electorals es compromet a fer-ho”.

L’alcaldessa també s’ha desplaçat fins a Prysmian per mostrar la seva solidaritat amb els treballadors, que aquest dimecres fan una jornada de vaga i es concentraran a les portes del Parlament de Catalunya per expressar la seva disconformitat amb el tancament. Campos ha denunciat “la inactivitat i la passivitat de la Generalitat” i ha lamentat que el conseller de Treball encara no hagi concertat una entrevista amb els alcaldes de les dues poblacions afectades pel tancament de Prysmian. “És una vergonya que des de la Generalitat es facin declaracions en el sentit de vetllar perquè el procés de tancament es faci de manera correcta, quan el que hauria de fer és liderar la defensa dels llocs de feina”, ha dit l’edil, que aquesta tarda acompanyarà les famílies a la mobilització convocada a Barcelona.

La direcció de Prysmian va comunicar aquest dimarts de manera oficial al comitè d’empresa l’expedient de regulació que suposarà l’acomiadament de 153 persones. A partir d’ara, hi ha una setmana per formar la mesa de negociació i, tot seguit, s'obre un període de negociació de 30 dies per intentar arribar a un acord. El vicepresident del comitè d’empresa, Francisco Bermúdez, ha reiterat l’oposició de la plantilla al tancament i ha demanat a la direcció que, si no vol continuar amb l’empresa, la vengui a un altre grup “perquè som una planta productiva i rendible i hem superat amb escreix els objectius d’aquest any”. Respecte a les accions que s’han iniciat per salvar els llocs de feina, Bermúdez ha comentat que han iniciat contactes amb totes les administracions perquè els donin suport.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari