La consellera d’Empresa es reunirà amb l’alcaldessa per tractar la situació laboral dels treballadors de Prysmian i Connectivity

L’anunci de la trobada arriba després que Laura Campos hagi exigit una major implicació del govern

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha confirmat aquest matí la seva intenció de reunir-se amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, per tractar la situació laboral de les empreses TE Connectivity i Prysmian (General Cable), que recentment han anunciat un expedient de regulació i un tancament de planta que suposen la pèrdua de 254 llocs de treball al municipi. L’anunci de la trobada s'ha fet després que Campos hagi exigit una major implicació del govern i el dia que acompanyarà als treballadors al Parlament per reunir-se amb diputats de totes les formacions polítiques.

L'alcaldessa ha reiterat aquest dimecres, en una entrevista a l’informatiu matinat de La Xarxa, el compromís del consistori en la defensa dels 254 llocs de treball, alhora que ha exigit més implicació de la Generalitat tant en el cas de Montcada i Reixac com en el de Manlleu, on Prysmian també ha plantejat el tancament de la planta. “Creiem i considerem que la Generalitat no ha de vetllar perquè l’expedient es faci de manera correcta, sinó que el que ha de fer és defensar aquests 254 llocs de treball a Montcada i 386 a Manlleu; això és el que ha de fer”, ha manifestat l'edil.

Així mateix, l’alcaldessa ha recordat que “no hi ha cap justificació econòmica” que argumenti el tancament de la planta de Prysmian a Montcada i ha mostrat la preocupació del consistori per la situació d’incertesa econòmica que s’ha generat al municipi. “Ens estem amoïnant moltíssim, ja que tant TE Connectivity com General Cable estan a dos carrers i en el mateix polígon”, ha explicat. També ha lamentat que els anuncis del ERO i del tancament de la planta “no només signifiquen un drama social on 254 famílies es queden sense feina, sinó que també hi ha una pèrdua del teixit i de l’activitat industrial al municipi”.

Campos ha fet aquestes declaracions el mateix dia que ha acompanyat als treballadors de Prysmian en la seva convocatòria de vaga al matí, mentre que aquesta tarda se sumarà a la trobada que els comitès d’empresa celebren al Parlament de Catalunya, on es reuniran amb diputats de totes les formacions polítiques amb representació per explicar la situació de totes dues empreses.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari