Nova reunió de la comissió tècnica per ultimar detalls del projecte

La previsió d’Adif és que el document s’aprovi de forma definitiva el proper mes d’abril de 2020

Reunió de la comissió tècnica del projecte de soterrament, feta dilluns a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat
PA

Una delegació municipal integrada per l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i tècnics municipals es van reunir dilluns amb el sotsdirector de Projectes d’Obra Civil de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Juan Carlos Monge, els responsables del departament d’arquitectura del gestor ferroviari i els tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE), que redacten el projecte executiu del soterrament de la R2 al seu pas per Montcada i Reixac i Vallbona. La trobada va tenir lloc a les dependències del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Els tècnics d’Adif van informar que la futura estació serà un edifici emblemàtic, on predominarà la llum natural que entrarà per un sistema de claraboies fins al vestíbul interior i a l’entresòl o mezzanina, des d’on s’accedirà a les vies inferiors amb escales i ascensors. Durant la reunió, Adif també va informar dels cinc pous d’emergència que s’ubicaran al llarg de tot el recorregut del soterrament. Dos estaran situats prop de l’estació de tren, un al barri de Can Sant Joan, un altre a la Ribera i el darrer a la zona de la Font Freda.

D’altra banda, l’Ajuntament ja ha lliurat a Adif l’informe favorable que confirma que la solució constructiva del projecte bàsic del soterrament presentat pel gestor ferroviari s’ajusta al document informatiu inicial. Aquest informe municipal era necessari per continuar endavant amb el procediment administratiu del soterrament de la R2. La previsió de l'ens ferroviari és que el projecte s'aprovi l'abril de 2020.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari