Adif comença les obres dels nous tancaments a les tres línies ferroviàries

Els treballs tindran una durada aproximada de cinc mesos

Tram de l'R3 abans d'arribar a l'estació de Montcada-Ripollet
Arxiu

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha iniciat aquest dilluns les obres de millora dels tancaments de les tres línies que creuen Montcada i Reixac. Els treballs, que es van adjudicar el passat agost a l’empresa Comsa, duraran cinc mesos. El gestor ferroviari destina 680.000 euros a la instal·lació de més de 2.600 metres de tanques per millorar les mesures de seguretat a les línies R2, R3 i R4. L’actuació s’ha iniciat a la línia Barcelona-Granollers, a la zona del carrer Carril i al parc de les Aigües, amb tasques de desbrossament i senyalització.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP), ha afirmat que “aquestes actuacions, que segons ha dit arriben dos anys tard, "s’han de fer per garantir la seguretat de la ciutadania fins que comencin les obres del soterrament de l'R2”. Campos ha remarcat que “a petició del consistori, la millora de les tanques es farà també a les línies de Manresa i Vic i no només a la de Granollers com inicialment havia previst Adif, ja que hi ha punts de la xarxa ferroviària on no hi ha tanques o han estat robades”.

Les noves tanques tenen una alçada de 2’5 metres per evitar el trànsit indegut de persones per punts no autoritzats i els abocaments de residus. Adif ha adaptat aquest sistema d’alta seguretat per al municipi a causa de l'elevada freqüència de circulacions de tren pel nucli urbà de la localitat i l'elevat índex de vandalisme que pateixen els tancaments actuals. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries també ha comunicat que es desmuntaran 2.300 metres de tanca metàl·lica, es desbrossarà una superfície de 3.000 m2, s'executaran més de 1.350 m3 d'excavacions i es construiran cimentacions amb 1.065 m3 de formigó armat i més de 50.000 kg d'acer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari