L’Ajuntament investiga el focus del soroll que causa molèsties als veïns de la Font Pudenta

Tècnics municipals treballen en coordinació amb la Diputació per esbrinar la procedència del brogit que se sent a la nit i de matinada

Panoràmica de la Font Pudenta-Muntanyeta
Pilar Abián

L'Ajuntament està investigant el focus del soroll que des de la passada primavera provoca molèsties als veïns de la Font Pudenta, especialment a la nit i de matinada. Tècnics municipals han dut a terme diferents actuacions per medir les emissions des de llars particulars i també a peu de carrer, sense poder concloure encara d'on prové la contaminació acústica. Un dels veïns afectats, Jaume Hernández, va portar la preocupació dels veïns al Ple de novembre, demanant "una solució urgent a un problema greu, que està impedint el nostre dret al descans", va dir.

Després de diferents comprovacions, el consistori ja ha descartat a priori tres empreses –una del polígon industrial de La Ferreria i dues del polígon Molí d'en Bisbe–, i ara està investigant una quarta. El brogit, semblant al d'una turbina, només se sent en alçada –a partir del tercer o quart pis– i no sempre en el mateix horari, tot i existir una certa cadència –entre les 6 i les 6.30 de la matinada i a certes hores de la nit. "Aquests factors fan que sigui difícil localitzar el focus de la contaminació acústica", ha explicat el regidor de Llicències d'activitats i Qualitat ambiental, José Domínguez, qui ha fet una crida a qualsevol persona que pugui aportar informació, enviant un correu a [email protected]. "Entenem la preocupació dels veïns, amb qui mantenim un contacte constant, i confiem que aviat puguem localitzar-ne la causa, tot i que no està sent una tasca fàcil", ha afegit Domínguez, qui destaca la predisposició de les empreses investigades fins ara a col·laborar amb l'Ajuntament. Davant d'aquestes dificultats, el consistori ha demanat l'ajut de la Diputació de Barcelona, que aquesta setmana ha instal·lat sensors acústics a dos edificis del barri i la setmana vinent, en posarà dos més per comprovar la direcció del soroll.

Seccions:

Deixa un comentari