La CUP exigeix responsabilitats tant a l’empresa com a les administracions

La formació demana a la Fiscalia i als Mossos que investiguin a fons les causes del desastre ecològic que ha afectat el Besòs

Les diferents assemblees locals i territorials de la CUP del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès Nord –entre les quals hi ha la de Montcada i Reixac–, exigeixen que les investigacions sobre el vessament que hi ha hagut al Besòs, arran l’incendi Ditecsa Centre Derpin de Montornés, siguin tant administratives com penals. La formació considera que no hi ha d’haver cap mena d'impunitat i demana a la Fiscalia de Medi Ambient i als Mossos que investiguin a fons la responsabilitat de l'empresa, així com les possibles negligències que s'hagin pogut produir des de les administracions. 

El fet que l'empresa no superés fa un any la inspecció mediambiental i fos multada i hagi continuat operant posa de relleu les mancances de l'administració i de les normatives a l'hora d'avantposar la seguretat del medi ambient i les persones per sobre dels interessos econòmics”, ha assenyalat la formació en un comunicat. Contràriament al que afirmen administracions com l'ACA i el Consorci per la Defensa de la Conca del Riu Besòs, la CUP considera que no es pot descartar que s'hagin produït vessaments directes des de l'empresa sinistrada, sense passar pel sistema pluvial ni la planta depuradora. La formació clou el seu comunicat exigint un control de les activitats industrials properes a la conca i una planificació urbana que tendeixi a evitar la instal·lació de més activitats potencialment contaminants a la vora del riu.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari