Llum verda per a la construcció del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, a prop del cementiri de Collserola

L’equipament es farà en terrenys municipals, en el marc de l’acord signat entre ambdós municipis

El Ple ha aprovat per unanimitat el projecte de construcció del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) que es farà a la carretera de Sant Cugat en la cruïlla amb la carretera de l’Arrabassada, a l’entorn del cementiri de Collserola i en terme municipal montcadenc. L'equipament costarà 15,9 milions d'euros i el sufragarà íntegrament el consistori barceloní.

La construcció del nou CAACB s'emmarca en l'acord signat al 2014 entre ambdós ajuntaments amb la inclusió d'un seguit d’actuacions compensatòries per a Montcada i Reixac la majoria de les quals ja s'han dut a terme: l'eliminació del barraquisme il·legal al Turó i als torrents de Can Tapioles i el Cargol; la dignificació del tram del Rec Comtal entre Can Sant Joan i Vallbona, i la millora de la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana mitjançant el Torrent del Bosc Llarg –actuació en marxa, amb l'adequació d'un camí. Per la seva banda, l’Ajuntament montcadenc es comprometia a modificar el planejament del sector per tal de poder ubicar l’equipament. “Dins d’aquest acord ens queden pendents més millores de connexió al barri de Can Cuiàs així com derivar a la nova instal·lació la gestió dels animals abandonats al nostre municipi”, va explicar ahir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

En nom del PSC, la regidora Inés Fernández va posar èmfasi en els beneficis assolits en el marc del conveni que, va recordar, es va signar fa dos mandats quan els socialistes tenien l'Alcaldia.

 

Projecte

La instal·lació s'ha dissenyat perquè no suposi un impacte ambiental a l’entorn de Collserola. En aquest sentit, el projecte redactat per Barcelona Regional preveu un edifici principal amb dues plantes semisoterrades i coberta vegetal que no superaran la carretera en alçada i estaran adaptades al pendent topogràfic. L'espai per als animals es distribuirà pel solar en forma de terrasses. L’accés públic serà per la carretera del cementiri, a prop de la zona de l’oratori, on arriba el transport públic.

El CAACB es dedica a acollir animals de companyia mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. Les actuals instal·lacions creades al 1972 –a la Carretera de l’Arrabassada, a la zona de Mundet– es troben obsoletes i necessiten un nou emplaçament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari