L’AMB ampliarà la depuradora del Besòs instal·lada a Montcada i Reixac

L’actuació té com a objectiu reduir la quantitat de nitrogen i fòsfor de les aigües que es tracten a la planta i s’aboquen al riu

La depuradora d'aigües residuals de Montcada es troba a la llera del Besòs
iagua.es
La depuradora es troba en el límit entre Montcada i Santa Coloma de Gramenet

L’ampliació de la depuradora metropolitana d’aigües residuals de Montcada i Reixac per millorar la qualitat de l’aigua abocada al riu Besòs és una de les prioritats incloses al Pla quinquennal de Reposicions i Millores i Noves Inversions de l’AMB per al període de 2020-2024. Aquesta actuació pretén reduir la quantitat de nitrogen i fòsfor de l’aigua tractada a l’estació, complint amb la legislació vigent.

El Pla concebut per l'AMB articula totes les intervencions de millora que es duran a terme en els propers cinc anys a les instal·lacions metropolitanes del cicle de l’aigua –set macrodepuradores i diferents col·lectors– que garanteixen una correcta gestió de les aigües residuals i donen servei a una població propera als sis milions d’habitants. La inversió global serà de 186 milions d'euros fins al 2024, un volum econòmic 10 vegades superior a les realitzades en els darrers cinc anys, que seran aportats per la Generalitat de Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari