El problema de soroll a la Font Pudenta entra en vies de solució

L’empresa AIT, responsable de les molèsties, emprèn mesures correctores a requeriment de l’Ajuntament

Xavier Campdepadrós i Mª Antonia Almodóvar –a la imatge superior– són dos dels veïns del passeig de la Font Pudenta, número 24, on la Diputació ha instal·lat un sensor de so al terrat
Arxiu/Pilar Abián
Veïns afectats pel soroll, en un dels terrats on la Diputació va ubicar un sensor

L'empresa especialitzada en la fabricació de materials per a l'aïllament acústic AIT, amb seu al polígon Molí d'en Bisbe, és la responsable de les molèsties sonores que afectaven els veïns de la Font Pudenta. Les primeres queixes veïnals daten del passat mes de març, però no ha estat fins ara que l'Ajuntament ha pogut confirmar l'origen del brunzit que perturbava el descans dels veïns i que també se sentia durant el dia. Ara, les molèsties nocturnes ja s'han eliminat perquè l'empresa, a requeriment del consistori, ha aturat la màquina responsable del soroll durant el torn de nit –de 22h a 6h– i aplicarà en breu les mesures correctores per eliminar-lo la resta del dia. Un dels veïns afectats, Xavier Campdepadrós, ha confirmat a laveu.cat que el brunzit ja no se sent a les nits i confia que la solució definitiva no es prolongui en el temps "perquè ja tenim ganes de recuperar la tranquil·litat". 

Les primeres sospites dels veïns ja apuntaven l'empresa AIT com a focus del soroll, però no ha estat fàcil demostrar-ho. Fins i tot, va ser necessari demanar el suport tècnic de la Diputació, que va instal·lar quatre sensors acústics a diferents punts del barri entre novembre i desembre. "Ja ens hem posat en contacte amb responsables d'AIT, que s'han mostrat disposats a solventar el problema amb la màxima brevetat", ha dit el regidor Llicències, Activitats i Qualitat Ambiental, José Domínguez (ECP), qui destaca que "les emissions acústiques analitzades no superen per molt el límit de decibelis permès, però el seu to i cadència fan que siguin especialment molestes per a la oïda".

Seccions:

Deixa un comentari