Els CAP de Montcada estrenen vehicle elèctric per atendre les visites a domicili

La mesura forma part d’un projecte de l’ICS que inclou altres accions per millorar l’eficiència energètica dels centres de salut

El nou vehicle elèctric dels CAP de Montcada ha entrat en funcionament aquesta setmana
Premsa ICS

El personal dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Montcada i Reixac realitza l’atenció a domicili amb vehicle elèctric. La mesura forma part del projecte de l’Institut Català de la Salut (ICS) de posar en circulació la nova flota de vehicles 100% sostenibles, que va començar al setembre de 2019. El nou vehicle, que està ubicat al CAP Montcada, disposa d’un localitzador GPS per fer-ne un seguiment de forma continuada. D’aquesta manera, es monitoreja l’estat del vehicle com, per exemple, la càrrega de les bateries, la disponibilitat d’energia o la detecció automàtica d’avaries. A més, els professionals que l’utilitzen estan rebent formació específica i en tècniques de conducció energèticament eficient.

Per millorar l’eficiència energètica dels ambulatoris, recentment l’ICS ha realitzat diverses actuacions en aquest sentit. En concret, al CAP Montcada i Reixac s’han substituït les màquines de condensació i climatització per millorar l’eficiència energètica i el confort a les consultes, sales d’espera i despatxos. Per altra banda, s’ha millorat l’aïllament tèrmic i acústic amb la instal·lació de noves finestres en dues plantes i s’ha reduït el consum elèctric amb la substitució dels llums convencionals pel sistema LED en alguns espais. També el CAP Les Indianes ha rebut els LED, juntament amb interruptors que controlen automàticament la il·luminació per encendre o apagar els llums.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari