Segona manifestació dels treballadors de Nissan a Barcelona

Més d’un miler de persones van participar a la marxa que es va fer des de la plaça de Catalunya fins a la Delegació del govern espanyol

La plantilla de Nissan i de les empreses auxiliars que treballen per a la multinacional japonesa a les plantes que aquesta té a l’Estat –una de les quals es troba a Montcada i Reixac– continuen les mobilitzacions per reclamar a la direcció que exposi els seus plans de futur, davant la progressiva baixada de la producció i la pèrdua imminent de models en fabricació. Ahir la tarda va tenir lloc la tercera acció de protesta –la segona a Barcelona– amb tall de circulació inclòs. Més d’un miler de persones –algunes fonts apunten que al voltant de 1.300– es van concentrar a la plaça de Catalunya a les 18h des d’on van iniciar una marxa fins arribar a la Delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca, durant la qual van passar per la ronda de Sant Pere i el carrer Roger de Llúria. Al voltant de les 19.20h, els representants sindicals van ser rebuts per la delegada del govern, Teresa Cunillera, i el subdelegat, Carlos Prieto.

En acabar la reunió, que va durar gairebé tres quarts d’hora, un portaveu sindical va explicar als concentrats el missatge de la delegada: “Ens ha dit que govern espanyol és plenament conscient de la situació, que fa molt temps que treballa en aquest tema en coordinació constant amb la Generalitat i que hi ha plans i propostes, però que, ara per ara, han d’actuar amb discreció. Els treballadors van celebrar la informació facilitada per Cunillera, tot i que van deixar clar que no aturaran les seves mobilitzacions fins que no tinguin la certesa que els seus llocs de feina es mantindran. Dimarts vinent, 25 de febrer, a la tarda es farà una nova acció de protesta que s’iniciarà davant de les portes de la planta de Nissan a la Zona Franca i acabarà amb el tall de la ronda Litoral, segons van anunciar els sindicats.

A la concentració d’ahir van tornar a fer acte de presència representants del govern municipal per expressar el seu suport a la plantilla, en general, i als empleats de la planta que Nissan té al polígon Pla d’en Coll, en particular. Hi van assistir l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), el primer tinent d’alcaldessa, Jordi Sánchez (ERC), el regidor de Recursos Humans, Juan Carlos de la Torre (ECP) i el de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari