Mig miler de persones tallen la C-17 en suport als treballadors de Nissan

Els sindicats no aturaran les mobilitzacions fins que la multinacional japonesa no presenti un pla industrial de futur

Els treballadors de Nissan continuen les mobilitzacions per reclamar a la multinacional japonesa un pla industrial que garanteixi el futur de l’activitat a les fàbriques que té a l'estat, entre les quals hi ha la del Pla d'en Coll, on treballen prop de 200 persones. Aquesta tarda al voltant de mig miler de persones han protagonitzat una marxa reivindicativa, que ha sortit a les 17.30h des del pavelló Miquel Poblet i ha recorregut els carrers del centre de Montcada per dirigir-se a la C-17, que ha quedat interrompuda durant un quart d’hora. Els manifestants han accedit a la carretera a l’alçada del cementiri i han recorregut el tram fins a la sortida de mossen Castellví per retornar al punt d'inici, on ha finalitzat la marxa. El comitè d’empresa ha anunciat que continuarà les accions reivindicatives fins que obtingui una resposta clara sobre la viabilitat de l'empresa i ha agraït el suport dels veïns i dels representants de l’Ajuntament, partits polítics i entitats de Montcada que han assistit a la manifestació d'aquesta tarda, així com als treballadors d'altres empreses de la localitat afectades actualment per expedients de regulació, com TE Connetivity, o que preveuen tancar a final d'any, com és el cas de Prysmian, l'antiga General Cable.

A la mateixa hora, els empleats de la planta de la multinacional a la Zona Franca (Barcelona), han fet una altra mobilització que ha sortit des de les instal·lacions de la factoria i durant la qual s'ha tallat la ronda del Litoral.

 

Valoracions

Diego Belmonte, president del comitè d'empresa de Nissan a Montcada i representant del sindicat majoritari SIGEN-USOC, ha reconegut en declaracions a laveu.cat que la incertesa que viu la plantilla és cada vegada més gran. "Fa un mes que vam començar amb les mobilitzacions i la direcció de la multinacional continua sense dir res, però nosaltres no ens rendim i seguirem exigint un pla industrial de futur", ha dit. En suport a la plantilla, a la manifestació ha assistit una àmplia representació del govern local –ECP i ERC–, encapçalada per l'alcaldessa, Laura Campos (ECP) i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC). Campos ha valorat positivament l'elevada participació a la protesta i ha explicat que, de moment, no hi ha hagut contactes institucionals amb la multinacional a l'espera que aquesta tanqui l'any fiscal, data que al Japó està fixada el 31 de març. Mentrestant, la setmana vinent, els representants dels sindicats de Nissan seran rebuts al Parlament de Catalunya.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari