L’Ajuntament mostra el seu suport al Sàhara Occidental amb motiu de l’aniversari de la seva autoproclamació

La bandera del territori penja al balcó de la Casa de la Vila

La bandera del poble sahrauí està penjada al balcó de la Casa de la Vila aquest 27 de febrer
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament de Montcada i Reixac commemora aquest dijous 27 de febrer, el 44è aniversari de l’autoproclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica i n’ha fet una declaració institucional. El balcó de la Casa de la Vila llueix avui la bandera del Sàhara Occidental, un territori amb un dels conflictes més antics i oblidats del món. “Des de Montcada i Reixac fem una crida a la comunitat internacional per tal d’impulsar solucions a aquest conflicte i promovem a la ciutat els valors de convivència i respecte entre els pobles”, ha manifestat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre.  

L’Ajuntament de Montcada i Reixac té una trajectòria de suport al poble sahrauí coneguda per tothom i que ha comptat amb suport molt amples”, ha expressat l’edil Fa  4 anys, el consistori va impulsar de nou el projecte Vacances en Pau i aquesta nova etapa és possible per la implicació de l’entitat Montcada Solidària. “Els infants, que comparteixen els mesos d’estiu amb famílies del municipi, són ambaixadors del seu poble i nosaltres els rebem sempre com a persones de gran importància per a la ciutat”, ha indicat  de la Torre.

L’any 1991, el conflicte, va deixar enrere 16 anys de guerra, i com a conseqüència milers de persones van perdre la vida, van haver-hi centenars de desapareguts i un territori dividit per un dels murs més llargs del planeta. La declaració municipal indica que els sistemàtics obstacles que imposa el Marroc a la solució del conflicte i la incapacitat de la comunitat internacional d’imposar les seves pròpies resolucions i decisions han portat a què 44 anys després de desencadenar-se el conflicte, encara no s’ha celebrat el Referèndum d’Autodeterminació del Poble Sahrauí, tal i com van establir Les Nacions Unides, organització que porta al territori més de 27 anys intentant aplicar el Pla de Pau.

També cal tenir present la responsabilitat de l’Estat espanyol en aquest conflicte; donat que el Govern de Franco va signar els Acords de Madrid, que establien l’Administració temporal tripartida entre Espanya, el Marroc i Mauritània. El 6 de novembre de 1975 el Marroc ocupa el territori Sahrauí i expulsa a la seva població cap a Algèria deixant un rastre de mort i destrucció. Finalment, el 26 de febrer de 1976, Espanya abandona definitivament el Sàhara Occidental i l’endemà d’avui fa 44 anys, es proclama la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari