Els centres educatius suspenen l’activitat per frenar l’avanç de la malaltia

Les mesures excepcionals duraran 15 dies, seguint les directrius de les autoritats sanitàries

El Casal de la Mina és un dels primers que s'ha tancat al públíc
Pilar Abián

La Conselleria d'Educació ha donat ordre de tancament de tots els centres educatius a partir d'aquest divendres com a mesura de contenció del coronavirus, seguint l'exemple de Madrid i Vitoria. La mesura afecta escoles bressol, col·legis i instituts i també les universitats. Aquesta és l'última hora sobre les accions per controlar l'expansió de l'epidèmia a Catalunya.

Cal recordar que l'Ajuntament ja ha posat en marxa mesures de prevenció que passen per la suspensió de totes les activitats programades per als propers 15 dies des de l'administració local, així com el tancament del Casal de la Mina, atès que els usuaris pertanyen a un col·lectiu d'alt risc. La Generalitat també ha supès l'activitat al Casal Cívic de Montcada fins al 26 de març, tot i que, de moment, el Centre de Dia es manté obert a l'espera de noves directrius.

Les actuacions a seguir a Montcada i Reixac s'han pres en el marc d'una comissió tècnico-política que es va constituir el passat divendres i que es manté en contacte directe amb el Departament de Salut de la Generalitat. “Aquestes mesures extraordinàries afectaran directament la quotidianitat i el dia a dia de la ciutadania i, per tant, demanem la màxima col·laboració i comprensió davant d'aquest moment d’excepcionalitat”, ha manifestat l'acaldessa, Laura Campos (ECP), en una declaració públicaEntre els actes que, de moment, queden ajornats fins a nova data, hi ha les Jornades pel Soterrament; la Mostra d'Ensenyament; els actes relacionats amb el Dia de la Dona i la programació estable dels espectacles de Cultura al Teatre municipal i a l'Auditori. De moment, els serveis que presta el consistori que no es veuran alterats per aquestes mesures extraordinàries són el transport adaptat, el de teleassistència i el menjador social.

També s'han ajornat les competicions esportives fins que la situació es normalitzi, tant a nivell de l'esport federat com escolar. Molts clubs locals han anunciat a través de les xarxes la suspensió d'entrenaments i partits. Totes aquestes mesures tenen per objectiu evitar la propagació de la malaltia i es podran anar actualitzant en funció de les indicacions que vagin emetent les autoritats sanitàries.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari