El segon dia de l’estat d’alarma molts establiments han tancat i els d’alimentació han limitat l’entrada

A les farmàcies, no hi ha mascaretes ni gel desinfectant i l’Ajuntament ha decidit tancar els parcs públics

Cartell a la porta de la farmàcia Vila demanant als clients que mantinguin la distància de seguretat
Sílvia Alquézar
Els establiments que estan rebent més afluència de públic, com ara l'Àrea de Guissona, limiten l'entrada per evitar contagis
La botiga Lasba, de Jaume I, ha venut aquest matí gairebé tot el gènere
La rambla dels Països Catalans, buida aquest migdia pel tancament de bars i restaurants
Els passatgers accedeixen als autobusos públics per la porta del mig per evitar l'apropament al conductor
Entrada a la farmàcia Vila

L'endemà que el govern central hagi decretat l'estat d'alarma, el ritme de la ciutat s'han ralentitzat encara més que ahir. Poc ambient als carrers, molts establiments tancats, especialment bars i restaurants, però també la majoria de negocis, tret dels que venen productes considerats com de primera necessitat. En aquests, sobretot els d'alimentació, s'han fet cues a la porta després que els propietaris hagin decidit limitar l'accés a un terç de l'aforament per evitar el risc de contagis.

Els comerços informaven la clientela que els subministraments estaran garantits durant els propers dies i que no cal fer compres extraordinàries. Tot i el consell, els prestatges de molts establiments han quedat ben buits al migdia. També a les farmàcies falten productes com mascaretes i gel desinfectant per a mans.

L'Ajuntament, per la seva banda, ha decidit també tancar els parcs públics i amb l'objectiu d'aclarir els dubtes que planteja la ciutadania s'ha fet ressò al web municipal de les activitats que es poden fer i les que no, d'acord amb les directrius marcades per la Generalitat.

 

Transport públic

Una altra de les mesures visibles en el dia d'avui per prevenir el coronavirus és l'accés als autobusos públics per la porta del darrera, de manera que els passatgers no han de passar necessàriament per davant del conductor.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari