Primeres sancions per incompliment de les condicions del confinament

La Policia Local fa controls aleatoris i ja ha obert diligències contra una seixantena de persones

La Policia Local està realitzant controls a diferents punts del municipi de forma aleatòria per controlar que la ciutadania està complint les mesures restrictives sobre activitats i desplaçaments durant l’estat d’alarma pel coronavirus. De moment, els agents ja han obert diligències contra una seixanterna persones per l’incompliment d’aquestes limitacions de la circulació, tant a peu com en vehicles, que estan penalitzades amb multes que oscil·len dels 600 als 30.000 euros, i que són tramitades per la Subdelegació del Govern. El nombre de denúncies per barri fins a data d'ahir diumenge ha estat 64: La Ribera (18); Montcada Centre i Can Sant Joan (14, respectivament); Can Cuiàs (5); Mas Duran i Pla d'en Coll (4, respectivament); Mas Rampinyo i polígons (4, en total) i Terra Nostra (1).
Els Mossos d'Esquadra també estan sancionant per aquest mateix motiu, tot i que no faciliten dades a nivell municipal, només regional.
 
“La gent ha d’estar confinada a casa, excepte si hi ha una raó justificada, com ara anar a comprar aliments o medicaments, per visita a mèdica o per tenir cura de persones dependents”, ha manifestat el regidor delegat de Policia Local, Oriol Serratussell (ECP). L'edil recorda que s'han d'evitar les sortides innecessàries. “Millor concentrar les compres en un únic viatge perquè, d’aquesta manera, es redueix la possibilitat de la propagació del coronavirus”, ha dit.
 
D’altra banda, els vehicles de la Policia Local i dels voluntaris de Protecció Civil de Montcada i de l’Agrupació de Defensa Forestal La Serralada estan circulant aquests dies, en horari de matí i tarda, per tots els barris del municipi recordant per megafonia la importància de quedar-se a casa i la prohició d'activitats de lleure a l'aire lliure com ara passejar, anar amb bicicleta, córrer o fer altres esports. En aquesta feina també està col·laborant, de forma totalment altruista, l’empresa SO JC que ha posat a disposició del consistori un vehicle amb conductor i amb un potent equip de so. L’Ajuntament ha agraït públicament als agents, als voluntaris i a l’esmentada empresa la seva tasca.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari