Nissan Montcada aplica un ERTO als seus prop de 200 treballadors

L’acord signat amb el comitè d’empresa permet que cobrin el 85% del sou fins que duri la pandèmia, a més de les pagues extres i vacances

Després d'una setmana de negociacions, la direcció i els sindicats de Nissan van firmar divendres un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb motiu de la pandèmia de coronavirus, que permetrà enviar a casa els 3.000 empleats de les plantes de Catalunya, una de les quals està al poligon de Pla d'en Coll, amb prop de 200 treballadors. El portaveu del sindicat Sigen-Usoc de la planta local, Ramon Moreno, s'ha mostrat satisfet de l'acord final, "que suposa cobrar el 85% del sou, com a la resta d'empreses del sector de l'automoció, a més de rebre les pagues extres i les vacances". Moreno ha criticat les formes de la companyia que, inicialment només plantejava el 80% del sou, i lamenta que la llarga negociació hagi posat en risc la salut dels empleats. 

El de Nissan és un dels centenars d'ERTOs que s'han aplicat a Catalunya en les darreres setmanes, afectant més de 200.000 treballadors d'empreses de tots els sectors. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari