Supervisió policial d’obres privades per garantir les normes de seguretat decretades per l’Estat

L’Ajuntament no està autoritzat a paralitzar les actuacions de promotores

Les mesures decretades pel govern central per frenar la pandèmia de coronavirus no inclouen les obres de promotores privades. Per aquest motiu, l’Ajuntament no pot obligar a paralitzar la vintena d’actuacions d’obra major que hi ha en marxa al municipi, malgrat les queixes veïnals que hi ha al respecte. «El que sí que podem fer és requerir a les empreses el compliment de les mesures de seguretat, per això la Policia Local té l’encàrrec de supervisar que aquestes s’estan respectant», ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

L’edil ha recordat que, des del 16 de març, l’Ajuntament manté aturades les obres que estava duent a terme com a contractista: la pista esportiva al costat del pavelló Miquel Poblet; la connexió dels carrers Barberà i Medinaceli, a la muntanyeta de la Font Pudenta; el camí de connexió entre Can Cuiàs i el camp de futbol de la Meridiana, pel Torrent del Bosc Llarg, i l’aprovisionament d’aigua potable a la urbanització l’Estany de Gallecs. També s’han paralitzat totes les obres a la via pública promogudes per empreses de subministrament, excepte aquelles que són estrictament necessàries per garantir serveis bàsics.

«Ens agradaria que l’Estat decretés l’aturada de totes les obres i activitats, tret de les considerades essencials, per evitar el risc de contagis però, de moment, no ho ha fet i la nostra competència queda limitada a supervisar i garantir el compliment de les mesures de protecció», ha manifestat Sánchez qui ha aprofitat per instar la ciutadania a quedar-se a casa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari